BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43

ABD’nin her zamanki oyunları…

Afrin’de yaşananları herkesin bildiğini kabul ediyor ve direkt yorumlara giriyorum...

Afrin’de yaşananları herkesin bildiğini kabul ediyor ve direkt yorumlara giriyorum.

Öncelikle şunu söylemek isterim: Bütün bu durumlar her zamanki gibi ABD’nin oyunları…

Yahu senin Kuzey Suriye’de ne işin var? Buranın nasıl şekilleneceği konusunda tasarrufta bulunmak Amerika’nın işi midir?

Ülkemizin güney sınırında, tehlike arz edebilecek terörist grupları desteklemek ne demek? Bunun müttefiklikle bağdaşır yanı var mı?

Kimseden icazet alacak değiliz. Milli güvenliğimizi korumak adına atılması gereken hangi adımlar varsa atarız.

Dönüp bir bakın tarihimize; Metehan’dan Tuğrul Bey’e, Osman Bey’den Mustafa Kemal Atatürk’e, Asya Hun Devletinden Büyük Selçuklu Devletine, Osmanlı Devletinden Türkiye Cumhuriyetine kadar, ne zaman milli güvenlik söz konusu olduğu vakit dirayetsiz davranmışız?

Biz, “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” felsefesini benimsemiş bir milletiz. Zira bunun aksini gösteren hiçbir durum yoktur. Lakin diğer ülkelerin hakkımızda tasarruflarda bulunma hakkının olduğunu da kim söyledi?

Tavrımız net. Bu, siyasi malzeme olmayacak bir meseledir. Kimse bizi denememelidir.

***

Kalbimiz yaralı…

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki hamile çocuk skandalı tüm ülkeyi üzüntüye boğdu. Üzülmemek, sinirlenmemek mümkün değil.

Bu skandal ile ilgili Sağlık Bakanı Ahmet Demircan: “Hata ve ihmal kimdeyse ortaya çıkarılacak” dedi ve çok üzüldüğünü belirtti. Biz de gereken hukuki adımların atılmasını bekliyoruz.

Çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız. Kirli ellerin, çocuklarımıza ulaşmasına devletimiz engel olmalıdır. Hastaneye hamile olarak gelen çocuklar ile ilgili yasalarda emredilen hükümleri yerine getirmeyenler bedel ödemek zorundadır.

*

Olayın bir diğer boyutu var. Bu olayı ortaya çıkaran sosyal hizmet uzmanı İclal N. hanımefendiye ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu denli utanç verici bir olayı fark eder etmez, yetkili mercilere bilgi veren ve bu olayların ortaya çıkmasına vesile olan İclal N. hanımefendi devletimiz eliyle ödüllendirilir diye düşünüyor ve bekliyorum.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, süreci takip edeceklerini belirtti. “Avukatlarımız olayı takip ediyor. Hiçbir istismar davasının kapanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Bakan Kaya’dan başka bir beklentimin daha olduğunu söylemeden edemeyeceğim. İclal hanımın hakkının teslim edilmesi için de gereken adımı atacağına inanıyorum. Çünkü İclal N. kendi açıklamasında görev yerinin değiştirildiğini söyledi. Yerinin değiştirilmesi bir yana bilakis mükâfatlandırılmalıdır diye düşünüyorum.

Sağlıcakla kalın…