BIST 9.122
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.325,19
HABER /  DÜNYA

ABD'li milletvekili yaşama dönüyor!

Geçen hafta sonu uğradığı bir silahlı saldırı sonucu başından vurulan ABD'li milletvekilinin durumu iyiye gidiyor.

Abone ol

ABD'de saldırıya uğrayan milletvekili Gabrielle Giffords dün ilk kez makine yardımı olmadan nefes alıp verdi.

Giffords'ın baş parmağını havaya kaldırarak "iyiyim" işareti yapması da politikacının durumu ile ilgili umut ışığı oldu. Hastane yetkilileri politikacının beyninde şişme olmamasının ve Giffords'ın sorulara tepki verebilmesinin olumlu bir işaret olduğunu söyledi. Vekilin astronot kocası Mark Kelly "Tek yapabileceğimiz dua etmek" dedi.

SALDIRGAN HALA SESSİZ

Bu arada Giffords'a suikast girişiminde bulunan 22 yaşındaki zanlı Jared Lee Loughner, Phoenix kentinde mahkemeye çıkarıldı. Sıkı güvenlik önlemleri altında ve kelepçelerle duruşma salonuna götürülen Jared Loughner altı kişiyi öldürmek ve milletvekilinin de aralarında bulunduğu 14 kişiyi yaralamaktan suçlanıyor. Amerikan polisi ile işbirliği yapmayı reddettiği belirtilen Loughner mahkemede de kendisine sorulan sorulara "evet" yanıtını vermekle yetindi.

PALİN KENDİNİ SAVUNDU

Gabrielle Giffords'ı saldırıya hedef göstermekle suçlanan aşırı sağcı politikacı Sarah Palin ise dün kendini savundu. Çay Parti hareketinin en önemli liderlerinden Glenn Beck'in radyo programına bir e-posta gönderen Palin "Ben şiddetten ve savaştan nefret ediyorum. Eğer politikacılar bu olayda birilerini suçlamayı başarırsa çocuklarımız huzur içinde yaşayamaz" dedi.