BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,52
HABER /  GÜNCEL

ABD'de siyahların tarihi kilisesi yandı

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde siyahların gittiği tarihi bir kilise yandı. Yangının neden çıktığı belli değil. Aynı kilise 1995'te 'beyaz ırk üstünlüğüne' inanan aşırı sağcı Ku Klux Klan tarafından kundaklanmıştı.

Abone ol

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde siyahların gittiği tarihi bir kilise yandı. Yangının neden çıktığı belli değil.

ABD'nin güney eyaletlerinde etkin olan ve 'beyaz ırk üstünlüğüne' inanan aşırı sağcı grup Ku Klux Klan, 1995 yılında aynı kiliseyi kundaklamıştı.

Yetkililer kilisede çıkan son yangının kundaklama olup olmadığını söylemek için henüz erken olduğunu belirtiyor ve incelemelerin devam ettiğini aktarıyor.

Emniyet Müdürü Mark Keel, kilisedeki incelemelerin başlaması için soğutma çalışmalarının bitmesini beklemeyeceklerini ifade etti.

Keel, "Dün gece kuvvetli bir fırtına olduğunu biliyoruz. Görgü tanıkları kuvvetli gök gürültüleri duyduklarını aktarıyor. Fırtınanın yangınla ilişkisi olup olmadığını araştırıyoruz" dedi.

Gece geç saatlerde başlayan yangın sırasında kilisenin boş olduğu tahmin ediliyor.

1995'teki kundaklama olayını hatırlayan Williamsburg Kent Koneyi üyesi Eddie Woods, Reuters haber ajansına "Aynı şeyleri bir kez daha yaşamak çok zordu" dedi.

Woods, kiliseyi yeniden inşa edeceklerini de ifade ederek sözlerine "Eğer bu yangını birileri çıkardıysa bilsinler ki onların nefreti bizi durduramaz" diyerek devam etti.

Güney Carolina'nın Greeleville kasabasındaki kilise yangını, eyalet emniyet güçlerinin Charleston kentinde meydana gelen ve 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan kilise saldırısı soruşturması devam ederken gerçekleşti.

Charleston saldırısının zanlısı 21 yaşındaki Dylann Roof gözaltında tutuluyor ve saldırının 'nefret suçu' kapsamına girip girmediği inceleniyor.

Roof'un sosyal medya hesaplarında 'ırk üstünlüğünü' savunan aşırı sağcı örgütlerin sembolleriyle birlikte çektiğidiği fotoğraflar bulunmuştu.