BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,76
ALTIN 2.491,02
HABER /  DÜNYA

ABD'de istihbaratçılara medya yasağı

ABD'de istihbaratçıların örtülü konularda medya ile ilişki kurulması yasaklandı.

Abone ol
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper imzalı "İstihbarat Camiası Direktifi 119" adlı direktife göre, resmi olarak yetkilendirilmedikleri müddetçe istihbarat camiasının örtülü konularda medya ile herhangi bir ilişkiye geçmesi yasaklandı.
 
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper'ın imzasıyla geçen ay istihbarat birimlerine gönderilen "İstihbarat Camiası Direktifi 119" adlı bildiri, dün kurumun internet sitesinden de kamuoyuna duyuruldu.
 
Direktifte, resmi olarak yetkilendirilmedikleri müddetçe istihbarat camiasının örtülü konularda medya ile herhangi bir ilişkiye geçmesi yasaklandı. İstihbarat camiasından, medya ile olası "istenmeyen" veya "beklenmedik" bir diyaloğa girmeleri halinde ise birimlerini hemen bilgilendirmeleri isteniyor.
 
Direktif, istihbarat camiasının medya ile sadece örtülü konularda değil gizli olmayan konularda da temasa geçmesini oldukça kısıtlıyor ve özel izne tabi tutuyor.
 
Direktif, şimdiden, istihbarat camiasının faaliyetlerinin kamuoyundan daha fazla gizleneceği ve şeffaflığı azaltacağı yönünde eleştiriler almaya başladı.