BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

ABD'de eylemcilere şafak baskını

New York'ta polis 'Wall Street'i İşgal Et' protestocularının tüm çadırlarını ve eşyalarını toplayıp Zuccutti Parkı'ndan çıkarmaya başladı.

Abone ol

Protestocular, polisin 17 Eylül'den beri kaldıkları Zucutti Parkı'nı işgal ettiğini, polisin eşyaları atmaya başladığını, herşeye zarar verdiğini belirtti.

New York Polis sözcülüğünden yapılan açıklamada, parkın sahibi Brookfield şirketinin bu gece protestoculardan temizlik için parkı boşaltmalarını talep eden broşürler dağıttıkları ve 15 protestocunun polise direnmesi nedeniyle gözaltına alındıkları bildirildi.

'PROTESTOCULAR TEHDİT OLUŞTURUYOR'

Broşürde, ''Zucutti Parkı'nın iki aya yakın bir zamandır protestocular tarafından mekan edinilmesi sonucunda parkın koşullarının protestocular ve semtte yaşayanlar için büyük sağlık tehdidi oluşturduğu'' belirtildi.

Polis sözcüsü Paul Browne yaptığı açıklamada, kamptaki pek çok kişinin parktan ayrıldığını söylerken protestocuların parkta eylemleri devam ediyor. Protestocular polise, 'tüm dünya sizi izliyor' diye bağırırken kimileri de sitelerinden webcast aracılığıyla yaptıkları açıklamalarda polisin kendilerine şiddet uyguladığını, biber gazı kullanıldığını söylüyor.

Polis sözcüsü Brown ise, park temizlendikten sonra protestocuların parka geri dönebileceğini ama eşya ve çadır getiremeyeceklerini, buna izin verilmeyeceğini söyledi.

POLİS CİNAYETİ GEREKÇE GÖSTERDİ

New York polisi dün Oakland kentinde, kapitalizm karşıtlarının 1 aydan uzun bir süredir yaşadığı kampa şafak baskını düzenlemişti. Kamptaki eylemcilerin bazıları gözaltına alınırken, kampta bulunan 100'ün üzerinde çadır toplanmıştı.

Polis dün gerçekleşen müdahaleye gerekçe olarak kamp yakınlarında işlenen bir cinayeti gösterildi. Polis katil zanlısının bir süredir kampta yaşadığını açıkladı.