BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.428,85
HABER /  DÜNYA

ABD'den İran'a Devrim Muhafızları şoku

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın "fanatik bir rejimin yönetimi" altında olduğunu, dünyaya ölüm, yıkım ve kaos yaydığını ile sürdü ve "İran Devrim Muhafızları'na sert yaptırımlar uygulayacağız" dedi.

Abone ol

ABD,  İran Devrim Muhafızlarını yaptırım listesine aldı. Karardan kısa süre önce  ABD Dışişleri Bakanı Tillerson,  İran'la yapılan nükleer anlaşmadan çekilmeyeceklerini açıklamıştı.

ABD Başkanı Trump  İran stratejisini açıkladı.  İran'ı teröre destek vermekle suçlayan Trump,  İran Devrim Muhafızlarının yaptırım listesine aldığını söyledi. İşte Trump'ın o açıklamaları:

"İran rejimi 11 eylül saldırısı üst düzey teröristleri sakladı, Usame Bin Ladin'in oğlu da dahil.  İran rejimi dünyada teröre destek veren ülkelerin başında geliyor. El Kaide, Hizbullah'a destek vermeye devam ediyor.  İran, Amerikan birliklerini ve müttefiklerimizi tehdit eden füzeleri geliştirmeye devam ediyor. Arap yarım adasında bu tacizlere devam ediyor ve yalan yanlış suçlamalarla Amerikalıları rehin tutuyor.

ABD'den flaş karar: Çekilmeyeceğiz

 "GÖZ ARDI EDEMEYİZ"

İran silahsız öğrencilere ateş açmıştır. Yemen'de ve Suriye'de şiddeti ateşlemiştir. Suriye'de Esad rejiminin insanlık suçlarına destek olmuş ve Esad'ın kimyasal silahlarını sivillere karşı kullanılmasına destek olmuştur. Rejimin cinayetlerle dolu geçmişi düşündüğünde, gelecek için korkunç planlarını göz ardı edemeyiz.

 
İRAN'A KARŞI BİRLEŞME ÇAĞRISI

İran Devrim Muhafızları, aslında bütün kirli işlerini yapan örgüt. Suriye’de teröristleri desteklemek, sivillere saldırılması için hatta hatta Washington’daki meşhur bir restoranın bombalanmasını bile bunlar tezgahlamıştı. Altımdaki kişilere bütün yetkiyi veriyorum. Bütün ajanlarıma, mecralarımıza da çağrı yapıyorum. müttefiklerimize de çağrı yapıyorum. siz de bize katılın. İran balistik füze programına karşı birleşelim. Nükleer anlaşma imzalandığından beri rejimin tehlikeli davranışları sadece arttı. Yaptırımlar da kaldırıldı aslında. İran güzel kazançlı ticari işlere de girdi. Anlaşmalar 2015’te tamamlandığında İran nükleer anlaşmayı geçirdi."