BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL

ABD ile çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz Dışişleri Bakanı açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Zaten FETÖ liderinin ABD’de kalmasından dolayı çok ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. ABD bir de bu konuda (PYD) sözünde durmazsa, ABD’ye tamamen güven ortadan kalkar" dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fethullah Gülen'in Pensilvanya'da kalmasından dolayı, ABD ile çok ciddi sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Çavuşoğlu "PYD’liler Fırat’ın doğusuna dönmezse, ABD’ye güven tamamen ortadan kalkar" uyarısında da bulundu. 

Çavuşoğlu Obama'nın PYD konusunda Türkiye'ye verdiği sözünü hatırlatarak "Sayın ABD Başkanı Barack Obama bize söz verdi. Operasyon biter bitmez buradaki PYD’liler Fırat’ın doğusuna geri döneceklerdi. Ama henüz dönmediler” diye konuştu. 

ÇEKİLMEZLERSE VURACAĞIZ

Milliyet'e konuşan Çavuşoğlu şunları söyledi: 

“‘Tamam, sözümüzdeyiz’ dediler. Dışişleri Bakanı John Kerry aradı, ‘Gidiyorlar’ dedi. Başkan Yardımcısı Joe Biden da ‘Gidiyorlar’ dedi. Ama baktık ki, gitmiyorlar. Hatta tam tersi bize ve Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) yönelik negatif eylemler içerisine giriyorlar. Bizde dedik ki ‘Çekilmezlerse vuracağız’ Çünkü karşımıza çıkıyorlar. ABD bizden süre istedi."

ABD'YE GÜVEN EN DÜŞÜK DÜZEYDE

"Eğer çekilmezlerse, ABD sözünde durmamış olur. Kusura bakmasınlar, sözünde durmuyorsa ABD, biz onlara nasıl güveneceğiz bundan sonra? Hangi konuda güveneceğiz? Zaten Fetullahçı Terör Örgütü’nün liderinin ABD’de kalmasından dolayı çok ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. ABD bir de bu konuda sözünde durmazsa, ABD’ye tamamen güven ortadan kalkar. Şu anda, maalesef halkımızın ABD’ye güveni en düşük düzeyde.”

IŞİD'İN TEMİZLENMESİNDEN PYD RAHATSIZ OLUYOR!

"Cerablus’a başlatılan operasyonun amacı DEAŞ’i temizlemektir. Burada bir sıkıntı yok. Ama bu operasyondan rahatsız olan  birisi var; o da PYD. PYD, DEAŞ ile mücadeleden niye rahatsız oluyor? Çünkü PYD’nin ajandası farklı. Suriye’nin birliği beraberliği için mücadele etmiyor. Kendine kanton oluşturmak için hatta, mümkünse devlet oluşturmak için mücadele ediyor.”

CERABLUS OPERASYONU NE ZAMAN BİTECEK?

"(Fırat Kalkanı operasyonu ne zaman bitecek) Amacımız sınırımızda, Cerablus’tan Çobanbey, Rai dediğimiz bölgeye kadar doğudan batıya doğru gelinip birleşilmesi ve aşağıya doğru DEAŞ’in temizlenmesi, Menbic cebinin DEAŞ’a tamamen kapatılması. Bu operasyon tamamlanıncaya kadar destek vereceğiz. Ama hızlı bir şekilde ilerliyorlar. Dolayısıyla yarın, bir gün dememiz söz konusu değil. Kapanıncaya kadar operasyon devam edecek.”