BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50
HABER /  DÜNYA

ABD Başkanı Trump'tan Kerkük açıklaması

ABD Başkanı Trump, Kerkük'te IKBY ve Bağdat yönetimi arasında yaşanan ve bugün çatışmaya dönüşen krizle ilgili ilk kez konuşarak "Taraf tutmuyoruz" dedi.

Abone ol

Kerkük'te günlerdir devam eden ve dün gece  Bağdat yönetiminin operasyonuna dönüşen krizle ilgili  ABD Başkanı  Donald Trump'tan ilk açıklama geldi.

IKBY ve  Bağdat yönetimi arasında tercih yapmayan Trump " ABD Kürtlerle  Bağdatyönetimi arasında taraf tutmuyor. Kürtler ile  Bağdat'ın anlaşmazlık yaşamasından memnun değiliz" dedi.

PENTAGON AÇIKLAMA YAPMIŞTI

ABD'den, bölgedeki krizle ilgili ilk açıklama akşam saatlerinde Savunma Bakanlığı Pentagon'dan gelmişti. Açıklamada,  Kerkük'te yükselen tansiyon ile ilgili taraflara gerginliği artıran adımlardan kaçınma çağrısı yapılırken,  Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olunduğu kaydedildi.

"ŞİDDET KULLANIMINA KARŞIYIZ"

Pentagon  Orta Doğu masası sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, "Tüm taraflara gerginliği artıran adımlardan uzak durması çağrısında bulunuyoruz. Hangi taraf olursa olsun şiddet kullanımına karşıyız. DEAŞ ile mücadeleden alıkoyacak ve  Irak'ın istikrarının altını oyacak istikrar bozucu adımlara karşı uyarıyoruz." dedi.

"EN İYİ SEÇENEK DİYALOG"

ABD'nin,  Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu kaydeden Binbaşı Galloway, " Irak  Kürt Bölgesel Yönetimi'nin talihsiz tek taraflı referandum kararına rağmen devam eden tansiyonu düşürmek ve uzun süredir söz konusu olan sorunların  Irak anayasası çerçevesinde çözülmesi için en iyi seçenek diyalogdur." dedi.

Kürtler akın akın kaçıyor Kerkük'te kaçış görüntüleri Kürtler akın akın kaçıyor Kerkük'te kaçış görüntüleri Kürtler akın akın kaçıyor Kerkük'te kaçış görüntüleri Kürtler akın akın kaçıyor Kerkük'te kaçış görüntüleri HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN