BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.285,22
HABER /  POLİTİKA

AB ile tren kazasını yaptık

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, AB ile tren kazası yaptığımızı iddia etti

Abone ol

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri  Yiğit Alpogan, "Kasım-Aralık ayında AB ile beklediğimiz tren kazası dün olmuştur. Bunun günahı ve vebali Türkiye’ye ait değildir. AB’nin en önemli ülkelerinden Fransa’nın parlamentosu gerçekleştirmiştir" dedi.

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) tarafından düzenlenen, "Stratejik Öngörü: 2023" adlı toplantı sona erdi.
Toplantının son oturumunda konuşan MGK Genel Sekreteri Alpogan, genel sekreterliğin iç ve dış güvenliğe ilişkin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
MGK’nın yapısının, AB sürecindeki düzenlemeler kapsamında değiştiğini hatırlatan Alpogan, bu yıl yaptıkları değerlendirmelerde önceliklerini belirlediklerini kaydetti.

İç güvenlik konusunda ellerinden gelen katkıyı sunmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Alpogan, dış güvenlikte de iki konunun kendilerini meşgul ettiğini söyledi.

"DAMADIN AİLEYE KABUL EDİLMEDİĞİ..."

Alpogan, AB yolunda uğranabilecek bir "tren kazası" konusunda öngörülerinin bulunduğunu ancak bunun "Kıbrıs" konusu olabileceğini düşündüklerini söyledi. Yiğit Alpogan, şöyle devam etti:
"Ancak, genel sekreterlik olarak Kasım-Aralık ayında AB ile beklediğimiz tren kazası dün olmuştur. Bunun günahı ve vebali Türkiye’ye ait değildir. AB’nin en önemli ülkelerinden Fransa’nın parlamentosu gerçekleştirmiştir. Dünden itibaren Türkiye’nin AB sürecinde artık yeni bir dönem başlamıştır." Türkiye’nin AB’ye giriş sürecinin tıpkı, "bir damadın aileye kabul edilmesine" benzettiklerini ifade eden Alpogan, "Ancak, şöyle oluyor, damat işkenceciymiş, otoriter ve totalitermiş... Şunu söyledim, bu damadın aileye kabul edilmediği ortada" diye konuştu.

Dün itibariyle bu olumsuz durumun iyice zirveye taşındığını kaydeden Alpogan, "Hiçbir şey Türk Milleti’nin katil olduğunu kabul ettiremez" dedi.
Önem atfettikleri diğer konunun ise "Kerkük meselesi" olduğuna değinen Alpogan, bu konuda Türkiye’nin yapması gerekenlerin genel sekreterlikçe ele alındığını ve çalışmalar yapıldığını söyledi.