BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,80
ALTIN 2.476,25
HABER /  GÜNCEL

80 tank istediler 20 tank yürüttüm

İzzettin İyigün savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadesi alınan, eski Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral İzzettin İyigün tutuklandı.

Polis nezaretinde, öğle saatlerinde Ankara Adalet Sarayı'na getirilen İyigün, burada soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. maddesi ile görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye ifade verdi.

Bilgili, ifadesinin ardından, İyigün'ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. TMK'nın 10. maddesi ile görevli Ankara 3. No'lu Hakimliği'nde sorgulanan İyigün tutuklandı.

80 TANK İSTEDİLER BEN DE 20 TANK YÜRÜTTÜM

İzzettin İyigün, Savcı Mustafa Bilgili’nin “Sincan’da tankları siz mi yürüttünüz?” sorusuna “Hikmet Köksal ve Doğu Aktulga emir verdi. Çevik Bir biliyordu” karşılığını verdi. İyigün “80 tankın yürütülmesi emrini verdiler, ben de 20 tank yürüttüm. Doğrudan emri uyguladım. Güzergahı onlar belirledi. En kötü demokrasi darbeden iyidir” dedi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında tutuklanan eski Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı emekli Korgeneral İzzettin İyigün, cezaevine gönderildi.

TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Nöbetçi 3 No'lu Hakimliği'ndeki sorgusunun ardından tutuklanmasına karar verilen İyigün, emniyete ait bir minibüsle eskort eşliğinde Sincan F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

DÜNYA STARI KARŞISINIZDA

Sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirilen İyigün, adliyeden çıkarılışı sırasında basının görüntü almasının engellenmeye çalışılması üzerine, ''Bırakın rahat çeksinler. Dünya starı karşınızda'' dedi.

Sağlık kontrolünden geçirilen İyigün, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeden ayrıldı.

İyigün, adliyeden çıkarılışı sırasında basın mensuplarının görüntü almasının engellenmeye çalışılması üzerine, ''Bırakın rahat çeksinler. Dünya starı karşınızda'' dedi.

Emekli Korgeneral İyigün'ün polis eşliğinde Ankara'ya gitmek üzere havalimanına götürüldüğü öğrenildi.

'BALANS AYARINI BEN YAPTIM'

İyigün'ün adı geçtiğimiz hafta tutuklanan emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu'nun ifadesinde geçmişti.

Sincan'dan tankları yürütmek için talimat aldığını söyleyen Ceylanoğlu, emri dönemin Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Doğu Aktulga ve EDOK Komutanı İzzettin İyigün'den aldığını iddia etmişti.

İyigün, tankların yürütülmesinden 7 yıl sonra 2004 yılında verdiği bir ropörtajda da "Tankları yürüten benim, balans ayarını ben yaptım" demişti.