BIST 9.772
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.431,05
GÜNCEL

7 yaşında geri dönüşümden 10.000 dolar kazandı

Ryan Hickman isimli çocuk geri dönüşümden topladığı teneke ve şişelerle 10.000 dolar kazandı.

California’lı yedi yaşındaki Ryan Hickman, geri dönüşümden para kazanarak üniversite için para biriktirmeye başladı. Genç çocuk, babasının kendisini üç yaşındayken yerel bir geri dönüşüm merkezine götürdükten sonra bu işe ilgi duymaya başlamış.

Ryan Hickman geri dönüşüm merkezinden edindiği deneyim ile birlikte ertesi gün mahallesinde geri dönüştürülebilir malzemelerin toplamaya karar verdi. Böylece Ryan’ın Geri Dönüşüm Şirketi doğmuş oldu.

Aile üyeleri, komşuları ve arkadaşları Ryan'a işinde yardım ettiler. Dört yıl önce işe başlayan Ryan, Orange County'nin her yerindeki insanlardan 200.000'den fazla şişe ve teneke kutusunu geri dönüştürdü ve böylece binlerce dolar kazandı. Ryan, "her hafta bir kısmını", plastik, cam ve alüminyum teneke kutuları toplayıp ayrıştırmaya harcıyor. İşin sonunda toplanan çöpler aile üyelerinin de yardımıyla yakınlardaki bir geri dönüşüm merkezine götürülüyor. Bugüne kadar 49.000 paund çöpü geri kazandırdı ve üniversite için 10.000 dolar, hayır işleri için 1.624 dolar kazandı.

Sitene Ekle
Etiketler