BIST 9.704
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.432,38
HABER /  DÜNYA

7 milyon dolar teklifli operasyon

Esenler Otogarı’nda yapılan operasyonda, Roma ve Bizans dönemine ait 5 milyon TL değerinde 2 bin 879 sikke ve değişik tarihi eserler ele geç...

Abone ol

Esenler Otogarı’nda yapılan operasyonda, Roma ve Bizans dönemine ait 5 milyon TL değerinde 2 bin 879 sikke ve değişik tarihi eserler ele geçirildi. Zanlılarla müşteri gibi iletişime geçerek 7 milyon dolar teklif eden polis, İstanbul’a gelen şüphelileri kıskıvrak yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, T.G. ve R.K. internet üzerinden yurt dışında İtalyan ve Alman 3 kişi ile irtibata geçerek, farklı tarihlerde Anadolu illerinden topladıkları tarihi eserleri 5 milyon dolar karşılığında satmak istedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri, 2 şahsın İzmir’den getirdikleri tarihi eserleri kaçak yollardan yurt dışına çıkaracağı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından İzmir’de zanlılarla temasa geçen polis, eserler için 7 milyon dolar teklif edip ikna ederek zanlıları İstanbul’a çağırdı. İzmir’den otobüsle İstanbul Esenler Otogarı’na gelen zanlılara burada operasyon düzenlendi.

2 ŞAHIS SERBEST BIRAKILDI
22 Temmuz 2013 tarihinde yapılan operasyonda 2 bin 753 bronz ve gümüş ile değişik türlerde 126 bronz, yüzük, ok ucu, ağırlık, halka, kulp, bilezik, çıngırak, damga mühür, kurşun ağırsak olmak üzere Roma, Bizans ve Lidyalılar dönemlerine ait toplam 2 bin 879 sikke ve obje ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şahsın, haklarında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan hazırlanan soruşturma evrakı ile birlikte sevk edildikleri adli merciler tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.
(İHA)