BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.427,59
HABER /  EKONOMİ

500 liralık kağıt para ve 5 liralık madeni para basılacak mı? Açıklama geldi!

TÜRKİYE Merkez Bankası'nın yeni 500 liralık banknot ve 5 liralık madeni para basma kararı aldığı iddiası olay oldu. Peki işin aslı ne? Gerçekten 5 lira ve 500 TL basılacak mı? Hande Fırat ekonomi yönetimine sordu iddia boş çıktı.

Abone ol

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun yeni 500 liralık banknot basılacağı ve kağıt para olarak tedavülde bulunan 5 liranın artık madeni para olacağı iddiası ortalığı karıştırmıştı. 

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, ekonomi yönetimindeki isimlere bu konuyu sordu ve köşesine taşıdı ve şu bilgileri aktardı:

*Dolaşımdaki para yetersiz gerekçesiyle 500 liralık banknot basılacağı iddia edildi. Ben de üst düzey ekonomi yönetimine sordum. Edindiğim bilgiye göre 500 liralık banknot basılacağı iddiası doğru değil. Siyaseten de doğru bulunan bir adım değil. Paranın dijitalleştiği bir dönemde banknot basmak bir yandan da doğru bulunmuyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Asgari ücrete ek zam! Bu kez TÜSİAD Başkanı Orhan Turan istedi! 'Yapılması gereken yapılmalı'
Foto Galeri Asgari ücrete ek zam! Bu kez TÜSİAD Başkanı Orhan Turan istedi! 'Yapılması gereken yapılmalı' Galeriye Gözat