BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,51
HABER /  DÜNYA

500 kadın ve çocuk kaçırıldı

Bild Gazetesi, geçtiğimiz günlerde IŞİD'e bağlılık yemini eden Boko Haram'ın Nijerya'da yine çok sayıda kadın ve çocuğu kaçırdığını yazdı.

Abone ol

Bild gazetesi, uluslararası ajanslara dayanarak verdiği haberde Nijerya'nın kuzeyindeki Damasak kentinde 50'ye yakın kişiyi öldüren Boko Haram‘ın, 500'e yakın kadın ve çocuğu ise kaçırdığını yazdı.

Haberde, Boko Haram militanlarının kentteki en büyük camiye zorla topladıktan sonra kaçırdığı vatandaşların saklanarak kurtulan yakınlarının, götürülenlerin akibetinden endişe ettikleri belirtiliyor.

İngiliz Reuters haber ajansı, kaçırma olayının, bu ay başında örgütten geri alınan Damasak kasabasında yaşandığını kaydetti. Örgüt militanlarının, bölgeyi terk ederken yüzlerce kişiyi beraberlerinde götürdüğü ifade edildi. BBC’ye konuşan kasaba sakinleri de kaçırılanların büyük kısmının 11 yaş altı çocuklar olduğunu söyledi. Boko Haram geçtiğimiz nisan ayında da Borno eyaletindeki Chibok kasabasında 200’ü aşkın kızı kaçırmış, olay dünyada büyük tepkiyle karşılanmıştı.