BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,40
HABER /  GÜNCEL

50 hektar alan alev alev

Bingöl’ün Genç ilçesi Suveran kırsalında başlayan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahaleye rağmen sürerken, 50 hektarlık ormanlı...

Abone ol

Bingöl’ün Genç ilçesi Suveran kırsalında başlayan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahaleye rağmen sürerken, 50 hektarlık ormanlık alanı da etkisi altına aldı.
Bingöl’ün Genç ilçesi Suveren bölgesinde hafta sonundan itibaren başlayan yangın tüm müdahalelere rağmen sürüyor. Çıkış nedeni henüz öğrenilemeyen yangına 2 gün boyunca ‘güvenlik ve yol’ gerekçesiyle karadan müdahale yapılmadı. Rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan yangına, Adana’dan gelen yangın söndürme uçağı müdahale etti. Saatlerce havadan müdahalenin yapıldığı yangın sönmek bilmedi.

KARADAN MÜDAHALE BAŞLADI
Havadan müdahaleyle kontrol altına alınamayan yangına karadan müdahale başladı. Jandarma ekipleri etrafta güvenlik önlemleri alırken, Doğanlı köyünde ikamet eden vatandaşlarda yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye, jandarma ve Muş’tan gelen bir ekip dozer, kepçe ve ilkel yollarla yangının önünü almaya çalışıyor.

50 HEKTARLIK ALANI ETKİLEDİ
Yangın söndürme çalışmaları devam ederken ilk belirlemelere göre, arazide 50 hektarlık alan yangından etkilendi. Yangına müdahale eden ekipler, "Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Muş’tan yardıma gelen 5 kişilik ile itfaiye, jandarma ve köylülerle el ele verdik devlet tüm gücüyle yangına müdahale ediyor. 50 hektarlık alan etkilendi ama ağaçlar doğrudan etkilenmedi. Aslında bu ot yangını ağaçların altında bulunan kuru otlar yanıyor anız yangını gibi. Birçok alanda ağaçlar sağlam kısmen bazı yerlerde ağaçlar tahrip olmuş. İş makineleri ve elle müdahale edere, yangının önünü almaya çalıyoruz" dedi.
(İHA)