BIST 9.590
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,28
DÜNYA

40 yıl önce filizlenen bitkinin son hali görenleri şaşkına çeviriyor!

ÇİN'in Guangzhou eyaletinde 40 yıl önce filizlenen bitki, şimdilerde betonu aşıp binanın dışına çıkmış haliyle görenleri şaşkına çeviriyor. Ağacın, bir kuşun tohum düşürdükten sonra bina içinde büyüdüğüne inanılıyor.

ÇİN'in Guangzhou eyaletinde dört katlı bir binanın duvarları arasında yetişen banyan ağacı, eşine az rastlanır görüntüyle dikkatleri üzerine çekti. Binanın beton duvarlarını yararak dört katı aşacak kadar uzayan ağaç ilgi odağı oldu.

Bölge halkının inanışına göre bir kuşun tohumu yemesi ve daha sonra duvarda bulunan bir çatlağa tohum içeren dışkısını bırakması sonrası ağaç büyümeye başladı. Diğer bir görüşe göreyse binada bulunan bir çatlağa rüzgarla sürüklenen tohumun orada kökleşip büyümeye başlaması ve sonrasıda ağacın orada büyümesi.

Çin'de yerel medyada verilen bilgilere göre ağacın büyümesi durduralamamış, bu yüzden ağacın bina üstünde kalan kısımları kesilmiş. Bina güvenlik nedeniyle güçlendirilmiş ve boyanmış. Banyan ağacı, yaklaşık 40 yıldır bu dört katlı binanın içinde büyümüş.

Sitene Ekle
Etiketler