BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  GÜNCEL

4 alay komutanı tutuklandı

Balyoz Darbe planı soruşturmasında tutuklanan 2 alay komutanı ile birlikte tutuklanan İl Jandarma Alay Komutanı sayısı 4'e çıktı.

Abone ol

1.TUTUKLAMA KARARI ALBAY TEMİZÖZ İÇİN

Tutuklanan ilk Jandarma Alay Komutanı Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz oldu. Temizöz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Faili Meçhul Cinayetler soruşturması kapsamnında "adam öldürmeye azmettirmek ve silahlı örgüt üyesi olmak" suçundan tutuklandı.Temizöz, 26 Mart 2009 tarihinden beri askeri cezaevinde. Fakat ne ilginçtir ki yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan Temizöz resmi olarak hala görevinin başında gözüküyor. Yani Temizöz hala Kayseri Jandarma Alay Komutanı.

2. TUTUKLAMA KARARI ALBAY GENÇOĞLU İÇİN

Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, Erzincan merkeze bağlı Çatalarmut köyü bölgesindeki Göyne Barajı'nda suların çekilmesi sonrası 27 Ekim 2009'da ihbar üzerine bulunan cephanelikle ilgili soruşturma kapsamında tutuklandı.Albay Cemal Temizöz'ün ardından Albay Gençoğlu, görev başında iken tutuklanan ikinci İl Jandarma Alay Komutanı oldu. Albay Gençoğlu da Temizöz gibi hala görevinin başında.

3. TUTUKLAMA KARARI KURMAY ALBAY ÖZÇOBAN İÇİN

Balyoz soruşturmasının ikinci dalgasında gözaltına alınan 17'si muvazzaf toplam 18 subaydan biri de Konya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Özçoban'dı. Özçoban'ın ismi, Balyoz darbe planında, Fatih ve Beyazıt camilerini bombalayarak, halkı galeyana getirmek için hazırlanan Sakal ve Çarşaf planlarındaki timin komutanı olarak geçiyordu. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet savcılarının talimatı ile gözaltına alınan Özçoban, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Tutuklama kararının gerekçesi "Yaşa dışı silahlı örgüte üye olmak ve anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs" suçlamasıydı. Özçoban şimdi İstanbul Hasdal Askeri Cezaevi'nde.

4. TUTUKLAMA KARARI KURMAY ALBAY ÖZÇELİK İÇİN

'Balyoz' darbe planı soruşturması kapsamında tutuklanan son jandarma alay komutanı da Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Özçelik oldu.İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, geçen şubat ayının son günü birçok ilde düzenlenen operasyonun bir ayağı da Balıkesir'de sessiz sedasız uygulandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi doğrultusunda Merkez Komutanlığı'nca görevlendirilen özel bir ekibin, İl Jandarma Komutanı Özçelik'i gözaltına aldığı öğrenildi. Konutunda da arama yapılan Özçelik, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'ne teslim edildi.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu komutanları emekli Orgeneral Ergin Saygun ve emekli Orgeneral Çetin Doğan ve emekli Korgeneral Emin Alan'ın da aralarında bulunduğu isimlerle birlikte 'Balyoz' planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Kurmay Albay Albay Özçelik'in tutuklandığı öğrenildi. Murat Özçelik, diğer komutanlarla iki ayrı dönemde tasarladığı öne sürülen darbe planlarıyla suçlanıyor. Özçelik, Van Asayiş Kolordu Komutanlığı bünyesinde görev yaparken yaklaşık bir yıl önce Balıkesir'e atanmıştı.