BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.311,51
HABER /  GÜNCEL

3 yıllık kesintisiz dayak hastanelik etti

Ümraniye'de, kocasından dayak yiyen Ayşe Y. (38) isimli kadın, 2,5 yaşındaki kızıyla birlikte hastanede tedavi altına alındı.

Abone ol

Yaklaşık 3 yıldır defalarca kocasından şiddet gördüğü öğrenilen kadına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri sahip çıktı.

Kazımkarebekir Mahallesi Asuman Sokak'ta kirada oturan Ayşe Y., eşi Murat Y. tarafından darp edilerek 2.5 yaşındaki kızıyla birlikte sokağa atıldı. Bir süre sokakta kalan Ayşe Y., komşuları tarafından fark edilerek Ümraniye Delet Hastanesi'ne götürüldü. Genç kadın, acil serviste baygınlık geçirdi. Hemen tedavi altına alınan Ayşe Y.'ye serum bağlandı. 24 saat hastanenin acil servisinde müşahede altında tutulan şiddet mağduru kadının 2.5 yaşındaki küçük kızı da yanında bekletildi. Anne ve küçük kızının hastane odasındaki görüntüsü görenleri duygulandırdı.

İhbar üzerine inceleme başlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ayşe Y.'nin kendisine gelmesinden sonra hastaneye görevli ekipler gönderdi. Taburcu edilen Ayşe Y. ile küçük kızı koruma altına alınmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'nün tesislerine yerleştirildi.

Öte yandan, Ayşe Y.'ye şiddet uygulayan eşi Murat Y. hakında da araştırma başlatıldı. Murat Y.'nin eşini ve çocuklarını darp etmekten defalarca gözaltına alındığı öğrenildi