BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

3. köprü için 573 bin ağaç kesilecek!

Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, köprü çevreye zarar vermeyecek diyor ama, köprünün faturası doğaya çıkacak!..

Abone ol

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da yapılacak üçüncü köprü için 573 bin ağacın kesileceğini söyledi. Eroğlu, "Üçüncü köprü, Belgrad Ormanına ve su havzalarına zarar vermeyecek. Belgrad ormanının kuzeyinden, su havzalarının ise güneyinden geçecek" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtarken İstanbul'da Garipçe-Poyrazköy arasında yapılacak üçüncü köprünün çevre ve su havzalarına zarar vereceğine ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Eroğlu, üçüncü köprü güzergâhında İstanbul'daki toplam ormanlık alanının binde 4'ünün bulunduğunu söyledi. Eroğlu, şunları söyledi:

* Üçüncü köprü için 573 bin ağacın kesileceğini tahmin ediyoruz. Buna karşılık biz beş yılda İstanbul'a 2,5 milyon fidan dikeceğiz.

* Üçüncü köprünün geçeceği toplam alanın yüzde 47'isi ormanlık alan; yüzde 15'i Hazine arazisi; yüzde 11'i askeri bölge; yüzde 11'i 2B alanı; yüzde 16'ısı ise şahıslara ait araziler. Yani tamamı orman değil.

YABAN HAYATA TÜNEL

* Köprünün çevre dostu olması için her türlü önlemi alıyoruz.

* Köprünün geçeceği güzerhahta yaban hayatın korunması için her tedbiri alıyoruz. Yaban hayvanlarının geçişleri için Ulaştırma Bakanlığı'yla planlamalar yaptık. Yaban hayatının olduğu yerleri, tünellerle veya viyadüklerle geçeceğiz. Böylece tahribatı asgari seviyeye indireceğiz. Bu konuda en uygun güzergâhı belirleme konusunda mutabık kalındı.