BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,90
ALTIN 2.386,29
HABER /  GÜNCEL

28 Şubat'ın paşasını da dinlemişler

28 Şubat döneminin Genel Kurmay Başkanı İsmail Hakki Karadayı ve diğer kuvvet komutanlarının da dinlendiği ortaya çıktı.

Abone ol

28 Şubat döneminin ünlü Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve diğer kuvvet komutanlarının, Ergenekon soruşturması kapsamında "Şüpheli" olarak 3 ay dinlendikleri ortaya çıktı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Davud Bedir'in 2008 yılında Karadayı ile birlikte emekli Orgeneral Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in de aralarında bulunduğu 12 sivil ve asker hakkında "Terör örgütü faaliyetlerinde bulunmak, Suç örgütü kurmak ve buna bağlı örgütün faaliyetleri' suçlamasıyla "Şüpheli' sıfatıyla dinleme kararı veridiği belgelendi.

Habertürk Gazetesi'nden Zülfikar Ali Aydın'ın haberine göre Eski Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanların dinlenmesi  2008 yılında alınan mahkeme kararı, Ergenekon sanığı emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'ın talebiyle yapıldığı ortaya çıktı. Göktaş, Ergenekon Davaları'nın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden, paşaların kullandığı tüm telefonların dinlenmesi için mahkemeden dinleme kararını talet etti.

12 ŞÜPHELİ DİNLENDİ

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye gönderilen resmi yazıda ise 28 Şubat döneminde Genelkurmay Başkanı olan İsmail Hakkı Karadayı'nın da aralarında olduğu 12 şüpheli hakkında dinleme kararı alındığı bilgisi yer aldı.

Dava dosyasına giren resmi yazıya göre: İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 7 Kasım 2008 tarihinde Ergenekon ve faaliyetleriyle ilgili savcılığa bir yazı gönderdi. Bunun üzerine Ergenekon Savcılığı İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden "İletişimin Dinlenmesi Kararı" talep etti. Mahkeme Başkanı Davud Bedir, Karadayı ile birlikte emekli Orgeneral Karakuvvetleri Komutanı Aytaş Yalman ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in de aralarında bulunduğu 12 sivil ve askerin 'Terör Örgütü faaliyetlerinde bulunmak, suç örgütü kurmak buna bağlı örgütün faaliyetleri' suçlamasıyla dinlenmesi yönünde karar verdi. Teknik takip üç ay sürdü.

MOBİL ve SABİT NUMARALAR

Teknik Takip Karar No 2008 /1620 olarak soruşturma dosyasına kaydedilen dinleme kararında, şüphelilerin isim ve adres bilgileri dışında dinlenecek olan sabit ve mobil cep tefon numaraları da yer aldı.