BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.412,07
HABER /  GÜNCEL

'28 Şubat devam etseydi 15 Temmuz kalkışması yaşanmazdı' dedi sosyal medya yıkıldı

28 Şubat döneminde Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) başkanı olan emekli orgeneral Çetin Doğan, o dönem askerin siyasete müdahale etmediğini ileri sürerek, BÇG'nin de hiçbir kuruma emir ve talimat vermediğini savundu. Doğan, "Silahlı Kuvvetler'de irticai yapılanmaya geçit verilmezdi, 15 Temmuz gibi alçakça bir kalkışma hareketi olmazdı" dedi. Doğan'ın açıklamaları sosyal medyada çok konuşuldu.

Abone ol

28 Şubat döneminde Refah-Yol hükümetini indirmek için kurulan Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) başkanı olan emekli orgeneral Çetin Doğan, aynı zamanda Balyoz davasının bir numaralığı sanığı olarak yaklaşık beş yıl hapis yatmıştı.

Doğan, yargılandığı 28 Şubat davasında ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bu davada, sanıkların temyiz süresi boyunca hapis yatmamasına karar verilmişti.

28 Şubatın yıl dönümünde süreçle ilgili Doğan'ın BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamalar tartışma konusu oldu.  Muhabir Mahmut Hamsici'nin "28 Şubat'ın 15 Temmuz'la ilişkisi sizce nedir?" sorusuna Doğan şu yanıtı verdi:

"Mevcut hükümet, bu tür adamların atılmasını engelledi. Atılmasını engellediği adamlar bu darbeyi yapanlar. Bu süreç devam etse, başarılı olsa, bu iş sonuna kadar devam etseydi, Silahlı Kuvvetler'de irticai yapılanmaya geçit verilmezdi, 15 Temmuz gibi alçakça bir kalkışma hareketi olmazdı."

Doğan'ın açıklamaları bununla sınırlı değildi elbette. "O dönemde hükümetle, Silahlı Kuvvetler arasında bir çekişme, bir sorun olmadı" diyen Doğan, Sincan'da yürütülen tanklarla ilgili olarak da  "Ben bunun tamamen bir tesadüf olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.  Doğan, rahmetli Erbakan'ı da "Çok saygılı, efendi, çok nazik, gerçekten de çok centilmen bir kimse. Kafa yapısı olarak çağdaş diyoruz biz." sözleriyle değerlendirdi.

TWITTER'DA YORUM YAĞDI

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Bugün 28 Şubat'ın yıldönümü Necmettin Erbakan o gece neler yaşadı fotoğraflarla 28 Şubat
Foto Galeri Bugün 28 Şubat'ın yıldönümü Necmettin Erbakan o gece neler yaşadı fotoğraflarla 28 Şubat Galeriye Gözat