BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL

2,5 saat süren yaşam savaşı

Tatil yaptığı Bodrum'da kalp krizi geçirdi... Bakın doktorlarımız neler söyledi

Abone ol

Tatil yaptığı Bodrum'da kalp krizi geçiren Belçikalı turist Monique Desmet, Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Belçikalı turistin yoğun bakıma alındığı sırada kalbi durdu.

Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Nejat Sönmez, yaptığı Taçıklamada, "Hasta geldiği zaman mevcut bulgularından dolayı yoğun bakıma aldık. Yoğun bakıma alır almaz kalbi durdu.

Buradaki sebebini bilmediğimiz için hemen resütasyon dediğimiz kalp masajına başladık. Normal şartlarda bu tür hastalarımızda kalp masajı 45 dakika, bilemediniz 1 saat sürer ama bu hastamızla ilgili biz yaklaşık 2.5 saat müdahalede bulunduk.

Hastamızın 1.5 saat geçtikten sonra kalbi yavaş yavaş dönmeye başladı, sonra tekrar gitti. Hastalığın sebebini araştırmak için birtakım tetkikler yaptık. Sonuçta hastanın kalp krizi ve buna zemin oluşturan metabolik asidoz dediğimiz bir tabloya girdiğini ve kalbi bloke ederek kalp krizi geçirip kalbinin durduğunu tespit ettik.

 2.5 saat yoğun bir çalışma yaptık. Bunların arasında kalp masajı, entübasyon, suni solunum cihazı bağlama ve kalp pili takarak hastamızı tekrar hayata döndürdük. Bu, tabii ki bizim için hekim olarak çok büyük bir mutluluk. Yoğun bir ekip çalışması sonrasında daha sonraki günlerde diyaliz ve diğer tedaviler sonucunda hastamızı sağ salim ülkesine gönderdik" dedi.

Özel Bodrum Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Sedat Harman ise, bu operasyonun Türkiye'de ilk olmadığını ancak bu kadar uzun süren resütasyonun çok nadir olduğunu belirtti.