BIST 9.557
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.490,04
HABER /  GÜNCEL

21 Aralık'ta Şirince'de son durum!

21 Aralık kıyamet kehaneti geldi çattı. Gözler Şirince'ye çevrildi. Şirince Muhtarı Levent Apak son durumu Twit-ül Havadis'e anlattı...

Abone ol

Hatice Kübra
TWİT-ÜL HAVADİS-
 Beklenen gün sonunda geldi. 21 Aralık 2012... Gözler Şirince'de... Maya takvimine göre kıyametin kopmayacağı iki yerden birisi Şirince. Mayaların dediği gibi kıyamet kopacak mı bilinmez ama yaklaşık bir aydır hem sosyal medyanın hem de televizyonların gündeminden düşmeyen Şirince'de son durum nasıl diye Şirince muhtarı Levent Apak ile sizler için konuştum. 

 
"Kıyamet gibi kalabalık var, herkes diken üstünde bekliyor" dememi bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Şirince'de yapılan tüm haberlerin aksine her zamankinden çok da bir farkı yok yaşanan günün. Akşam saatleriyle birlikte gelen turistlerle biraz hareketlenen Şirince'de tek farkın köyü dolduran gazetecilerin ve güvenlik güçlerinin varlığı olduğunu söylüyor Levent Apak. "Basın çok fazla abarttı, zaten her haftasonu Şirince'ye turistler gelirdi" diyen Apak, köyün reklamı olduğu için de bu ilgiden memnun aslında.
 
Şirince'de son durumu merak edenler için Şirince muhtarı Levent Apak bakın neler söyledi?
 
 ŞİRİNCE'DE ABARTILDIĞI GİBİ İZDİHAM YOK!
 
Herkesin gözü Şirince'de şuan. Son durum nedir köyde, bir izdiham yaşanma durumu var mı?
 
Bugün normal bir gün yaşıyoruz, abartı yok. Akşam 20-30 araba köye giriş yaptı bir saat içinde. 21 Aralık'ta biraz hareket olur diye düşünüyorum. Merak edip gelenler olabilir. Pansiyonlar bu geceden dolu değildir ama yarın akşam dolabilir. Öyle abartıldığı gibi bir izdiham yok Şirince'de.
 
BASIN ÇOK ABARTTI!
 
Çok büyük bir kalabalık bekleniyor Şirince'ye. Şimdiden dolmuş olması gerekmez miydi verilen rakamlara göre?
 
Basın fazlasıyla abarttı. Bizim esnafımızın da bunda payı var. Büyük bir yoğunluk varmış gibi gösterildi. Bir çok yalan haber de yapıldı. Ama her zamankinin biraz üstünde bir yoğunluk var. Palavra attılar 20 binler 30 binler gelecekmiş. Hafta sonu 3-5 bin kişi gelir gider diye düşünüyorum. O da meraktan. Zaten normalde de haftasonu Şirince'nin bu kadar misafiri ağırlamışlığı vardır. Onun için gelenler 21 Aralık için geldi diyebilmek zor. Sayı dedikleri gibi çıkarsa ancak o zaman bunu söylemek mümkün olur.

ŞİRİNCE'YE GELEN EN ÜNLÜ İSİM SEMRA ÖZAL'DI! 
 
Ünlülerden kimler geldi? Tom Cruise gelecek diye yazdılar, geldi mi?
 
Bunlar da abartı oldu. Semra Özal geçen hafta sonu geld,i bir kaç gece kalıp gitti. Merak ettiği için gelmiş. En ünlüsü oydu, o da 21 Aralık için gelmemişti. Merak için gelmiş. 
 
21 Aralık ve Şirince ile ilgili böyle bir kehanet olduğunu önceden biliyor muydunuz?
 
Bu söylenti 10 -15 yıldır varmış. O tarih de şimdi geldi çattı. Ama niye Şirince için böyle bir şey söylendi ben detaylarını bilmiyorum.
 
Çadırlarda kalanlar var mı?
 
Çadırlarda kalanlar yok, çadır kurmak yasak zaten. Burda öyle çadır kuracak bir kitle de yok. 
 
Köyde şuanda tahmini kaç gazeteci var?
 
200-300 gazeteci var. Onlar da birbirini çekip duruyorlar zaten. ( gülüyor)  Asıl kıyameti gazeteciler koparıyor. Güvenlik görevlileri ve gazeteciler doldurdu Şirince'yi. 
 
Yabancı turist sayısı nasıl?
 
Bir kaç yabancı aile geldi bugün. Toplamda 10 aile kadar varlar. 
 
Gerçekten kıyametin kopacağına inanarak gelen var mı? Herkes mi meraktan geliyor?
 
Bugün gelen yabancı aileler gerçekten korktukları için gelmişler. Arkadaşlarla konuşmuşlar ve kıyametin kopacağını düşündükleri için geldiklerini söylemişler. 
 
Siz inanıyor musunuz 21 Aralık kıyamet kehanetine?
 
Ben inanmıyorum bu kıyamet işine. Benim köylüm de inanmıyor. Muhtar olduğum için geleni gideni karşılıyorum, görevimi yapıyorum.
 
Ya koparsa? O zaman kıyametten kurtulan iki yerden birinin muhtarı olarak bir anda dünya lideri olacaksınız? 
 
( Gülerek sorduğum soruya gülerek cevap veriyor ) Yok öyle bir şey ya. Hem dünya battıktan sonra biz kalsak ne olacak!
 
21 Aralık için bir organizasyon düşündünüz mü?
 
Bir organizsayon düşündük önce, konser falan dedik, sonra bunun yanlış olacağını düşündük. Bir provokasyona olabilir kaygısıyla vazgeçtik. Bazı restorantlar bugüne özel organizasyon yaptılar.
 
Şirince'ye olan bu ilgiden memnun musunuz?
 
Çok ilgi var. Bu gece uyumak bize de yok, canlı yayınlar için söz verdik. Bu ilgiden bazı sıkıntılar olsa da reklamımız oldu. Bizi duymayan varsa  duydu. 85 yılından beridir burada turizm var zaten. Kış sezonun da en kötü 7-8 otobüs gelirdi. Yaz sezonunda 100 e çıkar otobüs sayısı. 20  binlere 30 binlere hazır olmasak da 15 bin turist görmüştü Şirince.