BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

2014 LYS soru ve cevapları açıklandı! TIKLA

2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sınavlarının ikinci aşaması olan 2014 LYS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları adayların incelemesine açıldı.

Abone ol

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sınavlarının ikinci aşaması olan 2014 Lisans Yerleştime Sınavı (2014-LYS) 81 il merkezinde (91 sınav merkezinde) 14-15 ve 21-22 Haziran 2014 tarihlerinde beş oturum halinde, 5 milyon 521 bin 318 adet soru kitapçığı kullanılarak gerçekleştirildi.

Sınavda toplam 340 bin 562 personel görev yaptı.

Türkiye'nin geleceği olan 946 bin 244 gencin girmiş olduğu sınavda her türlü tedbir alındı ve ilgili çalışmalar planlandığı gibi dakika dakika yürütüldü, sınav sorunsuz biçimde tamamlandı. Sınav sonrasında da aynı titizlikle sınav evrakının değerlendirilmesi temin etmek üzere her türlü çalışma planlanırken gerekli koordinasyon da sağlandı.



Sınav güvenliğinin en önemli unsuru olan "Her Adaya Farklı Soru Kitapçığı" uygulaması nedeniyle adayların sorulara verdikleri cevapları da izlemesini ve cevap kâğıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini temin etmek amacıyla ÖSYM Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda 2014-LYS'lerde test sorularının tamamından rastgele seçilen yüzde 20'si adaylara ait soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açılacak.

Sınav sorularının yüzde 20'sini oluşturan ve adayların incelemesine açılan sorular, ayrıca; "Temel Soru Kitapçığına" ÖSYM'nin internet sitesinden görülebilecek.

ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanan "Temel Soru Kitapçığı" basın yayın organları tarafından, telif hakları ÖSYM'de saklı kalmak kaydıyla, her hangi bir telif hakkı bedeli ödenmeksizin kullanılabilecek.

"Temel Soru Kitapçığı" adı altında ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanan sorular dışında kalan ve artık Merkezimize ait gizli bilgi olarak nitelenecek tüm soruların yazılı, görsel veya işitsel olarak herhangi bir yolla bir bütün olarak veya kısmen paylaşılması halinde, paylaşan kişi ve kuruluşlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli yasal işlemler başlatılacak.