BIST 9.607
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.473,87
HABER /  SPOR

2006nın ideal onbiri seçildi

43 bin profesyonel futbolcu Ronaldinho'yu en iyi futbolcu seçti. Peki ya 2006'nın ideal onbiri?

Abone ol

Uluslararası Profesyonel Futbolcular Federasyonu (FIFpro), 2006 yılının en iyi futbolcusu olarak FC Barcelona'da oynayan Brezilyalı Ronaldinho'yu seçti.
5 kıtadan 43 bin profesyonel futbolcunun üye olduğu federasyon tarafından 2. kez Ronaldinho'ya en iyi futbolcu ödülü verildi. Ronaldinho, ödülle ilgili olarak, ''Büyük bir onur. Geleceğe doğru daha iyi ilerlememde bana gayret vermesi için önemli bir motivasyon'' dedi.
     
Federasyon, FC Barcelona kulübünü de formasında UNICEF'in reklamını taşımasından ve barışa katkılarından dolayı ödüllendirirken, yılın ''gelecek vaad eden genç futbolcusu'' ödülü de yine Barcelona'da forma giyen Arjantinli Lionel Messi'ye verildi. Messi ile birlikte Manchester United'ta forma giyen Portekizli Cristiano Ronaldo'da aynı ödüle layık görüldü.

Federasyon ayrıca, Barça'nın oyuncusu olan Kamerunlu Samuel Etoo'ya da Afrika kıtasında futbol için yaptıkları ve futbolda ırkçılığa karşı mücadelesiyle ''spor dünyasına katkılarından'' dolayı ödül verme kararı aldı.

FIFpro'nun 2006 yılı için belirlediği ideal ilk 11'i ise şu şekilde oluştu:
Gianluigi Buffon (Juventus), John Terry (Chelsea), Lilian Thuram (Juventus'tan Barcelona), Gianluca Zambrotta (Juventus'tan Barcelona), Fabio Cannavaro (Juventus'tan Real Madrid), Andrea Pirlo (Milan), Kaka (Milan), Zinedine Zidane (Real Madrid), Ronaldinho (Barcelona), Thierry Henry (Arsenal), Samuel Etoo (Barcelona).