BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,65
ALTIN 2.521,65
HABER /  GÜNCEL

2 milyon liralık kurbanlık vurgunu!

Tokat'ın Almus ilçesinde kasaplık yapan bir kişi parasını kurban bayramından sonra vermek üzere 2 milyon değerinde hayvan aldı ve ortadan kayboldu.

Abone ol

Tokat'ın Almus ilçesinde kasaplık yapan 58 yaşındaki Mustafa D. ile oğulları 30 yaşındaki Orhan ve 28 yaşındaki Erkan D.'nin parasını bayram sonrası ödemek üzere yaklaşık 2 milyon lira tutarında canlı hayvan aldıktan sonra ortadan kayboldukları öğrenildi. Şikayet üzerine soruşturma başlatıldı.

OLAY BAYRAM SONRASI ANLAŞILDI

Kasaplıkla uğraşan Mustafa D. ile oğulları Orhan ve Erkan D. kurban bayramından yaklaşık 3 ay önce Almus, Erbaa, Niksar ve bu ilçelere bağlı köylerde bulunan çok sayıda besiciden bedelini bayram sonrası ödemek üzere veresiye çok sayıda hayvan satın aldı. Bayram sonrası sattıkları kurbanların parasını almak isteyen çok sayıda besici kasaplık yapan aileye ulaşamadı. Baba ve oğullarının cep telefonlarına ulaşılamazken, ilçede bulunan dükkanlarını da kapattıkları öğrenildi.

KASAP HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Dolandırıldıklarını öğrenen çok sayıda besici ise Cumhuriyet Savcılığı na ve polise suç duyurusunda bulundu. Almus Esnaf Odası Başkanı Erol Ceritoğlu, ilçede kasaplık yapan Orhan D'in babası ile birlikte çok sayıda kişiden hayvan aldığını söyleyerek, Bir çok kişiden 2 Milyon lira değerinde hayvan almışlar. Vatandaşlar şuan mağdur, bir çok vatandaşımız dükkan önüne geldi ve öfkeliler. dedi. Almus'a bağlı Üç Köyü'nden gelen Mustafa Keskin, kasap Orhan D.'ye 4 bin 500 TL'lik kendi tosununu ve yine aynı fiyata yeğenin kurbanlık hayvanlarını verdiğini söyleyerek, "Ben Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundum. Bunların yakalanıp mağduriyetimin giderilmesini istiyorum" diye konuştu.

Bu arada üç ayrı ilçede toplam 500 kişinin bu şekilde dolandırıldığı iddia edildi. Şikayet üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken, kayıp kasapların yakalanması için güvenlik görevlileri harekete geçirildi.