BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

14 avukatı, "savcı katili" teröristin notu tutuklattı..

DHKP-C'nin avukat yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla 14 avukatın tutuklanmasının dedili, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı adliyede şehit eden teröristin üzerinden çıkan parçalanmış not oldu...

Abone ol

İstanbul'da dün aralarında Behiç Aşçı gibi kamuoyunun yakından tanıdığı 14 avukatın "DHKKP-C'nin avukat yapılanması"na dahil oldukları gerekçesiyle tutuklanmasının en sağlam dedili, savcı katili teröristin üzerinden çıktı...

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında şehit eden DHKP-C'li iki teröristten Şafak Yayla'nın üzerinde 34 parçaya ayrılmış ve tahrip edilmiş bir not çıkmıştı.. Adli Tıp Kurumu uzun uğraşlar sonucu 34 parçaya ayrılan notu çözümledi... Ve o notta ismi geçen 14 avukat tutuklandı..

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklan avukatlar Yağmur Ereren, Süleyman Gökten, Aytaç Ünsal, Şükriye Erden, Naciye Demir, Zehra Özdemir, Engin Gökoğlu, Behiç Aşçı, Ayşegül Çağatay, Didem Baydar Ünsal, Ebru Timtik ve Aycan Çiçek'in tutuklanmaya sevk yazısında savcılık çarpıcı iddialarda bulundu.

AVUKATLARIN KOD ADI: SPORCULAR

Terör örgütü DHKP/C'nin yapılanmalarından birinin Halkın Hukuk Bürosu (HHB) olduğu, bu büronun örgütün üst yönetimi olan merkezi komitenin talimatıyla kurularak faaliyet yürüttüğü anımsatılarak, büro içerisinde faaliyet gösteren avukatların örgüt içerisinde ''sporcular'' kod ismi ile anıldığı kaydedildi.

AVUKATLARA YÖNELİK SUÇLAMALAR

Örgüte mensup olup yakalanan bazı kişiler ile gizli tanıkların gözaltına alınan şüphelilere ilişkin itiraf içeren beyanlarının olduğu vurgulanan sevk yazısında, bu beyanlar doğrultusunda Halkın Hukuk Bürosu adı altında avukatlık faaliyeti icra eden şüphelilerin kuryelik yaptıkları, örgüt içi iletişimi sağladıkları, örgütün yönetici kadrosundan aldıkları talimatları tutuklu/hükümlü bulunan örgüt mensuplarına ilettikleri ve talimat verdiklerinin anlaşıldığı savunuldu.

SAVCI KATİLİ TERİRİSTİN ÜZERİNDEN ÇIKAN NOT

Savcılığın sevk yazısında, Halkın Hukuk Bürosu ile terör örgütü arasındaki organik bağa dair delillerden biri de şu şekilde anlatıldı:

''Cumhuriyet savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın örgüt mensupları Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından rehin alınarak şehit edilmesi eylemi kapsamında, örgüt mensubu Şafak Yayla'nın cesedi üzerinde yapılan ölü muayene ve otopsi işlemi sırasında ceket cebinde çıkan, HHB ile örgüt arasındaki organik bağı gizlemek amacıyla yırtılarak 34 parçaya ayrılmış kağıt parçalarının birleştirilerek İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre, kağıt parçasının ön yüzünde ''Halkın Hukuk Bürosu'' arka yüzünde ''Avukat Aycan Çiçek, avukat Ebru Timtik, avukat Günay Dağ, avukat Oya Aslan, avukat Şükriye Erden ve TC kimlik numaraları yazılı kağıt parçaları olduğu tespit edilmiştir.''