BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  GÜNCEL

13 polis yaralandı

Mitroviça’yı ikiye bölen köprü üzerindeki barikatın kaldırılmasının ardından Sırpların bölgeye yeni beton barikat koyması sonrası yaşanan pr...

Abone ol

Mitroviça’yı ikiye bölen köprü üzerindeki barikatın kaldırılmasının ardından Sırpların bölgeye yeni beton barikat koyması sonrası yaşanan protesto gösterilerinde 13 Kosova polisinin yaralandığı bildirildi.
Şiddete dönüşen protesto gösterisinde, köprünün Sırp tarafına geçmeyi engellemek için Kosova polisinin müdahalesi ve sonrasında protestocuların polise taşlarla saldırması sonucu yaralanmaların meydana geldiği açıklandı. Durumun sakinleşmeye başladığı Mitroviça’da, yüzlerce protestocunun katıldığı gösteri esnasında, 13 polisin yaralandığı bildirildi.
Mitroviça polis sözcüsü Avni Zahiti yaptığı açıklamada, protesto gösterisinde 13 polisin yaralandığını, Kosova polisine ait 2, Avrupa Birliği’nin (AB) Kosova’daki Hukuk Misyonu EULEX’e ait 1’i ve Birleşmiş Milletler (BM) Kosova Misyonu UNMİK’e ait 1 olmak üzere toplam 4 aracın ateşe verildiğini, 5 protestocunun da gözaltına alındığını belirtti.
Protestocuların dağıtılması için polis tarafından biber gazı ile gaz bombalarının kullanıldığı, protestocularının da polisi taş yağmuruna tuttuğu olaylarda, medyalardaki haberlere göre tahmini olarak 7 polis, 2 gazeteci ve 10 vatandaşın yaralandı, 4 araç ateşe verildi ve onlarca protestocu gözaltına alındı.
(İHA)