BIST 9.138
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

12 saniyede üstü açılıyor

Audi TT Roadster yeni nesil tavan konsepti ile artık Türkiye yollarında. Bu araç 100 kilometreye 5 saniyede çıkıyor.

Abone ol

İlk olarak geçtiğimiz yıl içinde tanıtılan Audi’nin TT modelinin üstü açılabilen versiyonu Audi TT Roadster, Türkiye’de de Nisan başı itibarıyla satışa sunuldu. Hem 2.0 TFSI hem de 3.2 litre V6 benzinli motor seçenekleriyle yola çıkan aracın fiyatı, 56 bin 573 eurodan başlıyor.

Audi TT Roadster’in her iki motor seçeneğinde de S-tronic şanzıman isteğe bağlı olarak satın alınabiliyor. 250 beygirlik 3.2 litre V6 motorlu TT Roadster’de quattro dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulurken, 2.0 TFSI motorlu modeller sadece önden çekişli olarak satın alınabiliyor. 3.2 litrelik versiyonun 0’dan 100 km’ye sadece 5.9 saniyede ulaştığını ekleyelim. Audi TT Roadster 2.0 TFSI’ın standart donanımında sürücü ve ön yolcu hava yastıkları, yan hava yastıkları, ESP, takla barı, arka spoyler, arka park mesafe kontrol sistemi, kumaş döşeme, ısıtmalı, yükseklik ayarlı ve spor tasarımlı ön koltuklar, spor deri direksiyon simidi, otomatik klima, radyo-CD çalar, yağmur sensörü, 10 kollu alaşım jantlar yer alıyor.

Buna ek olarak daha güçlü ve quattro çekiş sistemi ile donatılmış Audi TT Roadster 3.2 V6’da ise Bi-Xenon farlar, Alcantara deri döşeme, genişletilmiş alüminyum iç dekor, MP3 çalarlı müzik sistemi gibi donanımlar standart olarak sunuluyor.

Elektrohidrolik soft top tavana sahip TT Roadster’in üstü tek bir düğme sayesinde 12 saniyede açılıyor ya da kapatılabiliyor. Yeni nesil tavan konsepti sayesinde sürücü, 50 km/s’ye kadar hızlarda bile açıp kapama işlemi yapabiliyor.