BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.246,95
HABER /  EKONOMİ

12 Ekim'den önce dolar almayın! Uzmanından bomba kur kehaneti

Türk lirası uzun bir aradan sonra değer kazanmaya başlarken 6 liranın altına inen dolara yönelenlere uzmanından uyarı geldi. 12 Ekim'den sonra dolar daha da düşecek. Peki 12 Ekim'de ne var?

Abone ol

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys Bloomberg HT'deki canlı yayında dolar kuru ve Türk lirasının değerlendirmesine bomba değerlendirmeler yaptı. Matys Türk Lirası'nın son dönemde en iyi performans gösteren gelişen para birimi olduğunu belirterek doların daha da düşeceğine işaret etti. Matys bunun için 12 Ekim tarihini işaret etti.

12 Ekim'de ne var?
ABD ile Türkiye ilişkilerinin gerilmesine sebep olan ve dolar kurunun fırlamasında etkili olan Rahip Brunson davası bu tarihte görülecek. ABD'den gelen son açıklamalar Brunson'un 12 Ekim'deki duruşmada serbest bırakılacağı yönünde olmuştu.

Dolar 12 Ekim'de bu rakama inebilir!
Bir son dakika sürprizi olmaz da rahip 12 Ekim'deki duruşmada serbest bırakılırsa bu dolara da hatırı sayılır bir düşüş yaşatacak. Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys'nin tahmini kurun 5.69-5.70 seviyelerine inebileceği yönünde.

Türk lirası değer kazanıyor
Piyasalarda iyimserlik havası olduğunu belirten Piotr Matys "Bu istikrarın en önemli kaynağı alınan önlemler. Merkez Bankası faizleri artırdı, Yeni Ekonomi Programı açıklandı. Bunlar da yeniden dengelenme sağladı. Artan bir iyimserlik havası var." diye konuştu.

Enflasyon ne kadar olur?
Enflasyon beklentilerini de paylaşan Matys Eylül ayı enflasyonunun hızlanarak %20'leri geçebileceğini, beklentinin üzerindeki rakamların Türk varlıkları üzerinde etkili olacağını belirtti. Matys "% 25 veya daha yüksek rakam çıkmazsa Türk Lirası kısmen istikrarlı seyrini sürdürebilir" ifadesini kullandı.

Türk Lirası son dönemde en iyi performans gösteren gelişen para birimi oldu. Gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısında son 1 haftalık performansı şöyle :

Dolar 6 liranın altına indi! Bu kurdan dolar alınır mı daha da düşer mi?