BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,76
ALTIN 2.495,55
HABER /  GÜNCEL

103 koyun intihar etti

Bitlis'in Ahlat ilçesinde dereye atlayan iki keçiyi izleyen 320 koyundan 103'ü telef oldu.

Abone ol

Bitlis'in Ahlat ilçesinde dereye atlayan iki keçiyi izleyen 320 koyundan 103'ü telef oldu. Alınan bilgiye göre, çoban Abdulhakim Balkaya, Ahlat'ın Kırklar Mahallesi'nde yaşayan 16 ailenin koyunlarından oluşan sürüyü, mahallenin 3 kilometre uzağında bulunan Godolar mevkisinde otlatmaya götürdü.

Bu sırada iki keçinin tahmini 10-12 metre yükseklikteki dereye atlamasının ardından 330 koyunun bulunduğu sürü de keçinin peşinden dereye atladı. Çocuğuyla birlikte koyunların atlamasına engel olmak isteyen çobanın çabaları ise boşa çıktı. Dereye atlayan koyunların leşlerinin üzerine düşen diğer koyunlar telef olmaktan kurtuldu.

Kırklar Mahallesi'nin çobanı Abdulhakim Balkaya yaptığı açıklamada, ilçede 8 yıldır çobanlık yaptığını belirterek, şöyle konuştu: ''Son 4 aydır Kırklar Mahallesi'nde çobanlık yapıyorum. Sürüde benim de 9 koyunum telef oldu. Olay karşısında hala çok şaşkınım. Sürümdeki 330 koyun iki keçiyi takip ederek uçuruma atladı.

Sürünün çoğunu kurtarmama rağmen, 103 koyunu kurtaramadım. Zaten hava da çok sıcaktı. Elimden başka bir şey gelmedi.'' Kırklar Mahallesi'ndeki 11 ailenin toplam 103 koyununun telef olması nedeniyle dar gelirli aileler, yetkililerden yardım talep edeceklerini kaydettiler. Koyunları telef olan vatandaşlardan Kahraman Akarçay, ''Mahallede 11 ailemiz mağdur oldu. En az 22 bin YTL zararımız var. Koyunları telef olan insanlarımızın çoğu mağdur durumda. Yetkililerden yardım talep ediyoruz'' diye konuştu.