BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,46
ALTIN 2.490,54
HABER /  DÜNYA

1 ton uyuşturucu ele geçirildi

Ankara ve İstanbul’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 1 ton 50 kilogram esrar ele geçirildi. Zanlıların uyuşturucuyu 10 ton hayvan yemi ar...

Abone ol

Ankara ve İstanbul’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 1 ton 50 kilogram esrar ele geçirildi. Zanlıların uyuşturucuyu 10 ton hayvan yemi arasında sakladığı, kokuya karşı da silikon ve deterjan kullandıkları ortaya çıktı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri örgüt faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu faaliyeti yapan zanlılara yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından 11 Temmuz 2013 tarihinde Ankara’da Yeni Mahalle ve İstanbul’da Ümraniye, Esenyurt, Fatih, Şişli, Bakırköy, Küçükçekmece ilçelerinde belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Yapılan eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda daralı ağırlığı 950 kilo ot ve 100 kilo toz esrar olmak üzere toplam 1 ton 50 kilo esrar ile 1 hassas terazi ele geçirildi. Uyuşturucunun 550 kilosu Ankara’da bir TIR’ın içinde 10 ton hayvan yemi içersine zulanmış olarak ele geçirilirken, İstanbul’da da ise Ahmet A.’nın evinde 100, Yener Z’nin aracında 400 kilo eroin ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu ticaretinde nakliye aracı olarak kullanıldığı belirlenen 2 araç ve 1 TIR’a el konuldu.
Olayla ilgili başta örgüt lideri Rıza A. olmak üzere toplam 16 kişi gözaltına alındı. Öte yandan Diyarbakır Lice’den getirilen uyuşturucunun arama noktalarından geçirilirken kokusunun engellenmesi için deterjan ve silikon gibi kimyasal maddeler kullanıldığı, esrarın İstanbul’da piyasaya sürüleceği kaydedildi. Gözaltına alınan M.EK., A.F., U.T.Ü., ve M.N. sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakılırken, diğer 12 kişinin tutuklandığı belirtildi.
(İHA)