BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
GÜNCEL

1 milyon arıyı öldüren vahşet!

MANİSA da Zafer Şahin’e ait arı kovanların ağzı kimliği belirsiz kişiler tarafından toprak ile kapatılarak 1 milyon arı telef edildi. Zafer Şahin Jandarmaya şikayetçi oldu.

MANİSA Saruhanlı İlçesi’nde, Zafer Şahin’e ait kovanların ağzı kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından toprak ile kapatılarak, yaklaşık 1 milyon arı telef edildi.

Halitpaşa Mahallesi’nde 15 yıldır arıcılık yapan Zafer Şahin, bir ay önce her birinde 9 ile 10 bin arasında arı bulunan toplam 112 kovanını komşu Lütfiye Mahallesi, Sarıkız Mevkisi’nde ovanın yakınındaki ağaçlık alana bıraktı. Şahin, her gün yaptığı gibi dün gece de kovanlarını kontrol etmeye gitti. Ancak Şahin, gördüğü manzara karşısında şok oldu. Ağızları toprak ile kapatılmış olan 112 kovandaki yaklaşık 1 milyon arısı telef olan Şahin, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan jandarma, kovanların ağzını toprakla kapatıp arıların havasızlıktan telef olmasına neden olan kişi veya kişilerin tespit edilip, yakalanması için çalışma başlattı.

’KİMSEYLE HUSUMETİM YOK’

Kimseyle husumetinin bulunmadığını belirten Şahin şöyle dedi:
"Kovanlarımdaki arıları bir ay önce konaklaması için bu bölgeye bıraktım. Her gün düzenli kontrole geliyordum. Hiçbir sorun yoktu. Ancak, dün gece böyle bir sorun yaşandı. Şu an 125 bin lira zararım var. Arılarımdan kim ne istedi? Aksine arılar ova için bulunmaz velinimet. Ekolojik dengeye katkı sağlıyor. Bunu yapan vicdansız biridir. Bunu yapan insan olamaz. Bir hayvana zarar vermek insanlığa sığmaz. Kimseden destek almadan arıcılık yapıyordum. Sigortam da yoktu. Zararımı şimdi kim karşılayacak? Bunu kim yaptıysa bir önce yakalanıp, hakettiği cezayı çekmesini istiyorum."

Sitene Ekle
Etiketler