BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL

Zülfikarlı provakatör de Ergenekonda

Ergenekon iddianamesinde, Antalya’da öğrencilerin üzerine ateş açan Zülfikar’lı eylemcinin, sanıklarla bağlantılı olduğu belirtildi.

Abone ol

Akdeniz Üniversitesinde, alnına Zülfikar kılıcı dövmesi yaptıran bir kişi tarafından öğrencilerin üzerine ateş açılması olayı da Ergenekon iddianamesine girdi.‘’İkinci Yeşil’’ olarak adlandırılan ve Necip Hablemitoğlu cinayetiyle de suçlanan tutuklu sanık Osman Gürbüz’ün, Zülfikar’lı eylemci Ömer Ulusoy’un karıştığı Akdeniz Üniversitesi olayıyla irtibatlı olduğu vurgulandı.

İddianamede 9 Nisan 2008 günü Kemal isimli kişi ile Osman Gürbüz’ün telefon konuşmasına yer verildi. Kemal bu görüşmede Gürbüz’e ‘’İsmail tutuklandı abi, şu anda cezaevinde, gazetede okuduk, bu Akdeniz üniversitesinde olay vardı ya, orda bir şeyler olmuş, cezaevindeymiş” diyor. Gürbüz ise “Cehennemin dibine gitsin, ne işi varmış ki gitmiş, gidip de pisliğe gir demedik ki biz onlara, kendi düşen ağlamaz’’ cevabını veriyor.

İNFİAL YARATAN EYLEM

İddianamede savcılar bu olay hakkında ‘’’Osman Gürbüz’ün öz ağabeyini öldürmekten dolayı hüküm giydiği, af kanunu ile cezaevinden çıktığı, her türlü yasadışı eylemde kullanılabilecek vasıflara sahip olduğu, Antalya’da 06.04.2008 tarihinde üniversite içerisinde meydana gelen ve öğrencilerin üzerine ateş edilerek kaos ve kargaşa çıkmasına sebebiyet verilmesi olayı ile de irtibatlı olduğu, bu hususta telefon görüşmeleri yaptığı, basit gibi görünen bir eylemle dahi, şehirde huzur ve güven ortamının kolayca bozulabildiği görülebilmektedir’’ yorumunu yaptılar.

Antalya Üniversitesinde 6 Nisan günü silahlı çatışma çıkmış ve elinde silahla görüntülenen Zülfikar’lı saldırgan Ömer Ulusoy öğrencilerin üzerine ateş açmıştı. Olay sonrası 46 kişi yakalanarak yargılanmaya başlandı.

Duruşmada mesleğini ‘’'Kahveciyim'' diyerek açıklayan Ulusoy, üniversitede terör örgüyü yandaşlarının Türk bayrağını yaktıklarını, bu nedenle olay yerine gittiğini ve düşmanı olduğu için silah taşıdığını öne sürdü. Halen devam eden davada Ulusoy tutuklu, diğer sanıklar tutuksuz olarak 15 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.