BIST 8.725
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.237,45
HABER /  SEÇİM

Züğürt ağa gerçek oldu! CHP'ye 1 oy çıktı

Bu ilçedeki seçim sonuçları komedi filmi Züğürt Ağa'yı aratmayacak şekilde sonuçlandı. CHP adayına 1 oy çıktı. Aday bile kendine oy vermemiş.

Abone ol

ADIYAMAN'ın Sincik İlçesi'nde, Belediye Başkanlığını Büyük Birlik Partisi (BBP) adayı Mehmet Korkut'un kazandığı 30 Mart yerel seçimlerinde CHP'ye sadece tek bir oy çıktı. Üstelik de bu ilçede CHP'nin kayıtlı 71 üyesi olmasına rağmen....

Sincik ilçesindeki durum komedi filmlerini aratmayacak nitelikte. Zira 1 oy alan CHP adayı da kendisine oy vermemiş.

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından bazı ilçe ve beldelerde ortaya çıkan sonuçlar, partileri ve seçmenleri şaşırtıyor. Seçimlerin en ilginç sonuçlarından birisi de, CHP'nin 71 kayıtlı üyesinin bulunmasına rağmen adayına sadece 1 oy çıkan Adıyaman'ın Sincik İlçesi'nde yaşandı. 'Züğürt Ağa' filmini hatırlatan seçim sonucu, öncelikle CHP'lileri şaşkınlığa uğrattı.

CHP ADAYI DA KENDİNE OY VERMEDİ ÇÜNKÜ...

Köyde oturduğu için kendisine oy kullanamayan CHP adayı Ramazan Şahin konuşmazken, amcasının oğlu olan CHP İlçe Başkanı Mustafa Şahin, "2 bin 435 geçerli oydan sadece 1 tanesini aldık. Seçim dönemi büromuz doluydu, herkes 'oyumuz size' diyordu. Vatandaşlarımız resmen bizi kandırdı, kimin verdiğini merak ettiğimiz 1 oy bizi hayal kırıklığına uğrattı" dedi.

BBP ADAYI KAZANDI

14 bin 200 nüfuslu Sincik'te, 30 Mart seçimlerini BBP adayı Mehmet Korkut 1214 oy alarak kazandı. Korkut'un başkanlığı kazandığı ilçede, daha önce belediye yönetimini elinde bulunduran AK Parti adayı ise 15 oy farkla kaybetti.

Sincik'te 2 bin 672 seçmenden 2 bin 502'si 11 sandıkta oy kullandı. 2 bin 435 oyun geçerli sayıldığı seçimlerde BBP 1214, AK Parti 1199, SP 13, BDP 5, MHP 3 ve CHP 1 oy aldı. Sonuçların açıklanmasının ardından 71 parti üyesi bulunan Sincik'te CHP'liler adeta şoke oldu. Yapılan araştırmada verilen tek oyun da Ayengir Mahallesi'nde bulunan 1002 Nolu sandıkta kullanıldığı anlaşıldı.

CHP İLÇE BAŞKANI: VATANDAŞ BİZİ KANDIRDI

CHP Sincik İlçe Başkanı Mustafa Şahin, seçimlerde iyi çalıştıklarını ama ortaya çıkan sonuç ile şoke olduklarını söyledi. Kendisinin ve aday olan amcasının oğlu Ramazan Şahin'in ilçeye bağlı Çatbahçe Köyü'nde oturduklarını ve bu nedenle belediye başkanlığı için oy kullanamadıklarını anlatan Şahin, en az bin oy alacaklarını düşündüklerini ancak aldıkları 1 oy ile şaşkına döndüklerini ifade etti.

Seçim döneminde yoğun şekilde çalıştıklarını ve çiftçilik yapmalarına rağmen hem kendisinin hem de aday olan Ramazan Şahin'in binlerce lira masraf yaptığını anlatan Şahin şöyle konuştu:

"10 yıldır CHP ilçe başkanlığı görevindeyim. Seçimlerde adayımız olan Ramazan Şahin'i başkan olarak görmek istiyorduk ama olmadı. Seçim dönemi yoğun şekilde çalıştık ve bin'in üzerinde oy alırdık diye düşünüyorduk ama 1 oy aldık. Beklentimiz böyle değildi. Seçimlerde ben ve adayımız köyde oturduğumuz için belediye başkanlığı için oy kullanamadık ama bu sonucu da beklemiyorduk. Seçim çalışmalarında durumumuz iyiydi, büromuza gelip gidiyorlardı. Seçim dönemi boyunca halkın bize ilgisi vardı. Esnafı ziyaret ettiğimizde de herkes CHP'ye oy vereceğini söylüyordu. Ama bugün baktığımızda aldığımız 1 oy bizi hayal kırıklığına uğrattı. 'Oylarımız size' diyen vatandaşlar resmen bizi kandırdı. Çalışmalarımızın ve giderlerimizin karşılığını 1 oy alarak yetinmek bizleri ciddi anlamda üzdü. Sincik halkı sağa meyilli, 'sol' dediğinizde ise gıcık alıyorlar. Sonuçlar bizi şoke etti ama, bundan sonraki süreçte daha yoğun şekilde çalışarak sonuçları olumlu olarak değiştirmeye gayret göstereceğiz. Halkın takdiri böyle ve karara saygı duyuyoruz."

O 1 OYU KİM VERDİ

Partilerine çıkan 1 oyu kimin verdiğini merak ettiğini de dile getiren Şahin, başarısız sonucun ardından istifa etmeyi ise düşünmediğini kaydetti.

CHP ADAYI KONUŞMUYOR

2 bin 435 geçerli oyun sadece 1 tanesini alan ve köyde oturduğu için kendisine oy veremeyen CHP'nin Sincik Belediye Başkan adayı Ramazan Şahin ise gazetecilerin görüşme talebini karşılıksız bıraktı.

İL BAŞKANI: DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan ise, Sincik'te alınan 1 oya kendilerinin de şaşırdığını söyledi. İlçe başkanı ve adaylarının köyde oturmasından dolayı oy kullanamadıklarını anlatan Doğan, "Sincik için önümüzdeki günlerde çözümler arayacağız. 'Oylarımızı nasıl artırabiliriz' bunun muhasebesini yapacağız ve bu bölgede çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Sadece Sincik değil, az oy aldığımız diğer ilçelerde de daha çok çalışacağız" diye konuştu.