BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,17
HABER /  POLİTİKA

Zorunlu Eğitim'de bir ileri adım daha

Geçtiğimiz hafta TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülen teklif tartışmaların ardından alt komisyona sevk edilmişti

Abone ol

Komisyonlarda ise yargı paketi ve zorunlu eğitimi kademelendirerek 12 yıla çıkaracak kanun teklifi var.

Muhalefetin sesinin kısıldığı eleştirilerine neden olan Meclis İçtüzük Değişikliği sert tartışmalar üzerine beklemeye alınmıştı. Meclis'in yeni hafta mesaisinin başında grup başkanvekillerinin uzlaşma arayışı için bir araya gelmesi sürpriz olmayacak.

Genel Kurul'daki en önemli gündemin ise 2 milyon emekliyi ilgilendiren intibak yasa tasarısı olması bekleniyor. Meclis'te asıl mesai ise komisyonlarda harcanacak. TBMM Adalet Komisyonu'na getirilen yargının hızlandırılmasını amaçlayan üçüncü yargı paketinin alt komisyon çalışmaları başladı. Alt komisyonun raporunu hafta içinde tamamlaması durumunda Adalet Komisyonu tasarıyı bu hafta görüşebilecek.

Komisyonlardaki bir diğer önemli görüşme ise zorunlu eğitimi 12 çıkartarak kesintisiz eğitim uygulamasına son verecek olan kanun teklifi olacak. Geçtiğimiz hafta TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülen teklif tartışmaların ardından alt komisyona sevk edilmişti.

Alt Komisyon ilk toplantısını 28 Şubat Salı günü yapacak. Alt komisyonun çalışmalarını tamamlamasından sonra komisyon teklif üzerindeki görüşmelerini tamamlayacak. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı da 24 Şubat Cuma günü Meclis Başkanlığına sunuldu.