BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL

Zorla ölüme gönderildiler iddiası

Şile'de kayıp Mehmet Genç'in yakınları Kıyı Emniyeti yetkilileri ile tartıştılar. Bu diyalog 'olayda bir ihmalsizlik var mı?' sorusunu akıllara getirdi...

Abone ol

Şile’de Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait kurtarma botunun kayalıklara çarpıp parçalanmasının ardından kaybolan personelden Mehmet Genç’in yakınları, Kıyı Emniyeti yetkililerine tepki gösterdi.

şile-kiyi-emniyeti-kaza.jpg

ZORLA MI GÖNDERİLDİLER?

"Zorla göreve gönderilme" iddiasına Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı CNN TÜRK yayınında yanıt verdi.

Orakçı şunları söyledi;

"Kimsenin çıkamadığı havalarda Kıyı emniyeti can mal kurtarma zorunluluğu olan bir kuruluş.

O tekne 1538 kişiyi kurtarmış, alabora olunca düzelebilen bir tekne.

Vardiye değişiminde yeni gelen ekip aynı botun diğer ekibidir. Siz gidemediniz bunları yollayalım mantığı yoktur.

Kaliteli bir ekip ve kaptan ödüllü bir kaptandır. "

Şile'deki Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait tahlisiye istasyonuna giden Mehmet Genç'in kız kardeşi ve diğer yakınları, buradaki yetkililerle tartıştı.

ZORLA YOLLADILAR

Genç’in yakınları hava şartlarının kötü olmasına rağmen botun zorla göreve gönderildiğini iddia etti.

Genç'in bir yakını tepki gösterdiği yetkililere, "İnsanları ölüme gönderdiniz" diye bağırdı.

Mehmet Genç'in yakınları kriz masasının oluşturulmadığını da belirterek kazadan sonra kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu ileri sürdü. Yaşanan tartışma kısa sürede büyüdü.

DENİZE ÇIKILMAZ DİYE TUTANAK TUTULDU AMA...

Kayıp yakınları, kendileriyle ilgilenmeyen kıyı emniyeti yetkililerinin olayda büyük ihmalı olduğunu savundu. Görevde olan ekibin denize çıktığını, ancak sorumlu kaptanın "Bu havada denize çıkılmaz" diyerek tutanak tuttuğunu öne süren kayıp yakınları, buna rağmen izinli olan personelin kıyı emniyete çağrıldığını söyledi. Tutanağa rağmen kıyı emniyeti amirinin ekibi zorla denize çıkardığını iddia eden kayıp yakınları, sorumluların hesap vermesini istedi.

BABALARININ KATİLİ KIYI EMNİYETİ

Kayıp denizci Mehmet Genç'in kardeşi, yetkililerin dün akşam saat 18.00’den itibaren ortalıkta görünmediklerini, arama çalışmalarından ise ümitlerini yitirmediklerini belirterek, "Herkese söyleyeceğim. Babalarınızın katili kıyı emniyettir. Katiller uyuyor. Hiç kimse kılını kımıldatmadı. Kimse gelip ilgilenmedi“ şeklinde konuştu.

ŞİLE'DE GEMİ BATTI

İstanbul'da fırtına nedeniyle dün Şile’de 12 kişilik bir gemi battı; 1 kişi öldü, 4 kişi kurtarıldı, 7 kişi kayıp. Yardıma giden ve alabora olan botta bulunan 3 kişi de kayboldu. Kurtarma çalışmalarına katılan kıyı emniyetine bağlı bir bot kayalıklara çarptı. (DEVAMINI OKU)



şilede-gemi-batti.jpg