BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zonguldak'ta termik santral tepkisi

Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, HEMA'nın Termik Santral Projesi için harekete geçtiğini belirtti.

Abone ol

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, HEMA'nın Kandilli, Kireçlik mevkiinde, Termik Santrali Projesi için harekete geçtiğini bu durumun ispatı olarak Çevre Müdürlüğü tarafından 5-6 Ekim günlerinde Kandilli'de yapılacak, ÇED Raporu başvurusuyla ilgili toplantıyı gösterdi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, basın toplantısın düzenleyerek Çevre Müdürlüğü tarafından 5-6 Ekim günlerinde Kandilli'de yapılacak olan ÇED Raporu toplantısını değerlendirdi. Kireçlik mevkiinde, termik santral yapılmaması için bölge halkıyla birlikte büyük mücadeleler verildiğini anımsatan Posbıyık, eylemlerin ardından termik santral konusunun gündemden kalktığını açıklamıştı. AK Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan da, termik santral alanına kampus kurulacağını ve o bölgeye termik santral kurulmayacağının daha önceden de bilindiğini belirtmişti.

Ancak konuyla ilgili son gelişmeler termik santral konusunun yeniden gündeme düşmesine sebep oldu. Başkan Posbıyık, başta AK Parti Milletvekili olmak üzere AK Parti yetkililerini göreve çağırdı.

Posbıyık, "Bizim eylemler gerçekleştirdiğimiz, yemek yediğimiz alana kampus kurulacak. O bölgenin ilerisine de 2 tane termik santral kurulması söz konusudur. Bana bu bilgiler geldi. Biri 1320 MWe (3143 MWt) Kireçlik, diğeri de150 MWe (375 MWt) kurulu gücünde gerçekleştirilmesi planlanan 'Kandilli termik santralidir. Fazlı Erdoğan, eski il başkanı bizim eylemlerimizi, mücadelemizi görmezden gelip 'santrali biz durdurduk' diyorlardı. Maden öyle yine durdursun. Bizim mücadelemiz devam edecektir. Termik santral sadece o bölgedeki değil, Ereğli'deki doğal güzellikleri de tahribata uğratır, etkiler. Konuyla ilgili 5-6 Ekim günlerinde Kandilli Belediyesi Düğün Salonunda halkı bilgilendirmek amacıyla ÇED raporu toplantısı yapılacaktır. Bu toplantılara katılacağım. Mücadelemiz devam edecek" dedi.