BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Zonguldakta patlama sesi

Zonguldak'ta duyulan, nendeni henüz belirlenemeyen patlama sesi, korkuttu.

Abone ol

Zonguldak'ın Devrek ve Gökçebey ilçelerinde duyulan, nedeni henüz belirlenemeyen büyük patlama sesi, vatandaşlar arasında korkuya neden oldu.
    
Devrek Kaymakamı Yakup Tat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nedeni henüz tespit edilemeyen patlamanın, ilçelerinin yanı sıra Gökçebey ilçesi ile bağlı belde ve köylerinde de duyulduğunu söyledi.
    
Söz konusu yerleşim yerlerinde patlama sesi ile sarsıntı da hissedildiğini vatandaşlardan sürekli telefonlar geldiğini anlatan Tat, şöyle dedi:
    
''İlçe, belde ve köylerdeki insanlarımız evlerinde, camlarında sarsıntıyı hissetmiş ve tedirginlik içindeler. Belki bir uçak geçiş yaptığı sırada hava boşluğuna düşmüş olabileceğini düşünerek THY Genel Müdürlüğünü telefonla aradım bölgemizi kapsayan hava sahasında uçak rotalarının bulunup bulunmadığını sordum. Ancak yetkililer olmadığını söylediler. Daha sonra herhangi bir uçağın düşmesi ihtimaline karşın bölgeyi kapsayan ormanlık alanlardaki gözetleme kulelerindeki görevlilerle görüştüm. Onlar da bir olumsuzluk olmadığını aktardılar. Ne olduğunu anlamadık ama patlama sesi ile ilgili araştırmalarımızı sürdürüyoruz.''
    
Yaklaşık 5 yıl önce de Zonguldak ve çevresinde aynı şekilde büyük bir patlama sesi duyulmuş, Jandarma ve Emniyet ekiplerinin yaptıkları geniş kapsamlı araştırmalarda herhangi bir bulguya rastlanmamıştı. Daha sonra ise bir uçağın hava boşluğuna düşmüş olabileceği yorumu yapılmıştı.