BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.415,99
HABER /  GÜNCEL

Zonguldak'ta maden ocağında patlama! Acı haber geldi

ZONGULDAK'ın Kilimli ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlama sonucu mahsur kalan 3 işçinin cansız bedenine öğlen saatlerinde ulaşıldı. Ruhsatsız maden ocağında yaşamını yitiren işçilerden Uğur Göktaş'ın babası Osman Göktaş'ın da yine bir başka ruhsatsız maden ocağında 2009'da hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Abone ol

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde maden ocağında saat 03.00'te meydana gelen patlamada mahsur kalan 3 maden işçisinin cansız bedenine saat 13.30 sıralarında ulaşıldı. İşçilerin cenazeleri ocaktan çıkartıldı..

DİNAMİT PATLATMIŞLAR
Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, TTK Tahlisiye Ekibinin yaptığı ilk incelemelere göre ocak içerisinde 'mazotlu dinamit' patlatılmasının ardından olayın meydana geldiği tespit edildi. Ayrıca ocakta oluşan karbondioksit gazının işçilerin zehirlenmesine yol açtığı değerlendirildi.

OCAK RUHSATSIZ
Patlamanın meydana geldiği ocağın ise ruhsatının olmadığı tespit edildi. Ocak sahibi İsmail K.'nin patlamanın meydana geldiği ocağın yakınındaki ocak için ruhsat aldığı, ancak burada kömürün bitmesinin ardından ruhsatsız ocakta kömür çıkarmaya devam ettiği belirlendi.

ÜÇ İŞCİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Patlamada yaralanan işçiler Evren Cinemre ve Adem Alibaş, mesai arkadaşları tarafından kurtarılmıştı. Ocakta mahsur kalan maden işçileri Kenan Çavuş, Hasan Gençtürk ve Uğur Göktaş'ın cansız bedenine saat 13.30 sıralarında ulaşıldı.

Söz konusu maden ocağına gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri, arama kurtarma çalışmalarına destek verdi.

İKİ İŞÇİNİN DURUMU KRİTİK
Vücutlarında yanıklar oluşan ve ocaktan çıkarıldıktan sonra Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan Evren Cinemre ve Adem Alibaş'ın hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi. 

Bu arada, arama kurtarma çalışmalarına katılan aynı maden ocağında çalışan 5 işçi ise içeride gazdan etkilendi. Bu işçiler de sağlık ekiplerince aynı hastaneye kaldırıldı.

ÖLEN İŞÇİNİN BABASI DA RUHSATSIZ OCAKTA HAYATINI KAYBETMİŞ
Maden ocağında yaşamını yitiren işçilerden Uğur Göktaş'ın babası Osman Göktaş'ın da 21 Haziran 2009'da İnağzı Mahallesi Askeri Tepe mevkisinde özel firmaya ait alanda ruhsatsız işletildiği öne sürülen maden ocağında açığa çıkan gazdan etkilenerek hayatını kaybetmişti.

VALİ 3 İŞÇİ İÇİN UMUTSUZ KONUŞMUŞTU
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, sabah saatlerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söylemişti: "Maden kazaları olmaya devam ediyor. Detayı bilmiyoruz. 3 arkadaşımızı kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arkadaşlarımız havalandıracaklar ve işçileri alacaklar. İşçilere ulaşıldı, görüldü. Bize ifade edilen bu. Hayatlarından umudumuz yok. Patlamayla ilgili araştırma yapılıyor. Önceliğimiz oradan 3 arkadaşımızı kurtarmaya çalışacağız. Sonra gereği yapılacak."

VALİDEN UMUTSUZ AÇIKLAMA
İçeride 3 madencinin bulunduğunu belirten Bektaş, "Maden kazaları olmaya devam ediyor. Detayı bilmiyoruz. 3 arkadaşımızı kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arkadaşlarımız havalandıracaklar ve işçileri alacaklar. İşçilere ulaşıldı, görüldü. Bize ifade edilen bu. Hayatlarından umudumuz yok. Patlamayla ilgili araştırma yapılıyor. Önceliğimiz oradan 3 arkadaşımızı kurtarmaya çalışacağız. Sonra gereği yapılacak." diye konuştu.