BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.507,99
HABER /  GÜNCEL

Zonguldakta göçük: 2 ölü!

Zonguldak'ta maden ocağı göçtü, iki işçi hayatını kaybetti. Göçükle ilgili TTK Genel Müdürü Dağdelen bir açıklama yaptı.

Abone ol

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, kurumun maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili ''Yaşanan olay madencilikte kaçınılmaz türdeki kazalardandır'' dedi.

Dağdelen, 2 işçinin öldüğü, 2 işçinin de yaralandığı göçüğün meydana geldiği TTK Karadon Müessese Müdürlüğü Gelik İşletmesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, maden ocağında gaz boşalması sonucu akan kömürün göçüğe neden olduğunu bildirdi.

Yaşanan olaya dikkatsizliğin yol açmadığını belirten Dağdelen, şunları kaydetti:

''Bunlar, yeni işçi oldukları için malzemeleri bir yerden alıp diğer yere getiriyorlardı. Herhangi tahkimat ve kazı işlemi yapmıyorlardı. Yaşanan olay madencilikte kaçınılmaz türdeki kazalardandır. Akan kömürler, adamlarımızın üstüne gelmiş. Göçük altında kalan arkadaşlara suni teneffüs yapılmış ama hayata döndürememişler. Zonguldak'ın 150 yıllık tarihinde ne kadar tedbir alırsanız alın bu tür kazalar olmuştur.''

Bir gazetecinin ''Ölen işçiler TTK'ya 2009'da işbaşı yapan madencilerden mi?'' sorusunu Dağdelen, ''Doğrudur'' diye cevapladı. CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal da yayınladığı mesajda, ölen madencilerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

TTK maden ocağının eksi 260 kodunda meydana gelen göçükte Adem Altıparmak (31) ve Murat Katırcı (29) ölmüş, Savaş Satıcı ve Bayram Gümüştaş yaralı kurtarılmıştı.