GÜNDEM
19 Mart 2010 Cuma 15:3940 Yorum16795 okunmaZonguldak'ta Cübbeli kavgası
- Haber
Zonguldak'ta, İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün vereceği konferansın tanıtım afişlerinin, 7 günlük süresi dolmadan 5'inci günde billboardlardan indirildiği iddia edildi.
Ahmet Mahmut Ünlü, yarın akşam Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ait Can Polat Pamay Spor Salonu'nda 'Peygamber Sevgisi' konulu konferans verecek. Saadet Partisi Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Cevdet Karaaslan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişilik düzenleme komitesi, kent merkezindeki billboardlara konferansa ilişkin afişlerin asılması için anlaşma yaptı. Düzenleme komitesi, belediyenin ihale ile billboardları kiraladığı firmaya 7 gün boyunca askıda kalacak ilanlar için 1500 lira verdi. Ancak firma görevlileri, ilanları 5'inci günün sonunda billboardlardan indirdi.
Komite üyelerinden Cevdet Karaaslan, 7 günlük süre dolmadan ilanların 5'inci günde kaldırılmasına tepki göstererek şunları söyledi:
"Bize gelen duyumlara göre, Ahmet Hoca'nın kentte konferans vermesini istemeyen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz, Belediye Başkanı CHP'li İsmail Eşref'e afişlerin kaldırılması için baskı yapmış. Başkan da firmayı arayarak afişlerin kaldırılmasını istemiş. Biz, hocanın danışmanına konuyu aktardık. Konuyu büyütmemiz konusunda bizi uyardı. Biz de sorun olmasını istemediğimiz için itiraz etmedik. Firma 2 günlük parayı iade edeceğini söyledi"
Firma yetkilileri, ilanların billboardlarda kalma süresinin 5 gün olduğunu öne sürerken, yurt dışına çıkan Başkan Eşref'in yerine vekalet eden Yüksel Acar, billboardların ihale ile firmaya kiralandığını, konunun kendileriyle ilgisinin bulunmadığını, ilanların kaldırılması yönünde belediye tarafından bir baskının söz konusu olmadığını söyledi.
ADD Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz ise konferansa karşı olmadığını, konferansın devlete ait resmi bir salonda yapılmasına karşı olduğunu söyledi. Ancak afişlerin kaldırılması yönünde belediyeden kimseyle görüşmediğini ileri süren Yavuzyılmaz, "Cübbeli Ahmet Hoca, Diyanet İşleri veya Müftülüğün resmi görevlisi midir ki devlete ait bir mekanda konferans verecektir. Bu konferansı resmi görevliler veremez mi? Bu kişi tarikat ve cemaat üyesidir. Özel kişilere ait bir mekanda konferans verebilecekken, neden kendisine resmi bir mekan tahsis edilmiştir. Hayatı boyunca Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yapanlara bu imkan nasıl sağlanabilir?" diye konuştu.















GÜNDEMOGS ve KGS devri bitiyor!Otoyollarda yeni bir sistem devreye giriyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yeni sistemi açıkladı
EMLAKBulut İnşaat Eviva Rezidans Projesi'ni teslim ettiBirbirinden farklı konsept projeleriyle yaşam alanlarına yeni bir stil kazandıran Bulut İnşaat, İstanbul’da bulunan Evviva konut projeleri ile dikkatleri üzerine topluyor. Evviva Resıdence, Evviva Yaşam Merkezi, , Evviva Gümüş City, Evviva Tower ve Evviva
CHPKılıçdaroğlu terörü birkez daha lanetlediCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri'de meydana gelen patlamayla iligli açıklama yaptı
DÜNYAO Lübnanlılar Türkiye'ye teslim edildi!Suriye'de kaçırılan 11 Lübnanlı Türkiye'ye teslim edildi.
DİĞER7 ilde yolsuzluk operasyonuPazarcık ilçesi merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 2'si tutuklandı
TEKNOLOJİBu uygulamalar sizde var mı?IPhone, Ipad ve Android sistemli akıllı telefonlar, hayatımızınbir parçası haline geldi
TERÖRHakkari'de facia son anda önlendiHakkari'nin Çukurca ilçesinde, PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98










































