BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zonguldak'ta 89. Kurtuluş günü töreni

Zonguldak'ın kurtuluşunun 89. kurtuluş yıldönümü törenlerle kutlandı.

Abone ol

Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşu ve Uzun Mehmet'i anmanın 89. yıldönümü kutlamaları Zonguldak Valilik önünde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

İlk tören Zonguldak Valiliği önünde düzenlendi. Törene, Zonguldak Valisi Erdal Ata, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Süleyman Yüksel, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Baro Başkanı Kerem Ertem, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, şube müdürleri ve oda başkanları, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, “Bugün burada havzanın yaklaşık 160 yıllık geçmişine ve Zonguldak'ımızın kurtuluşunun ve Uzun Mehmet'i anmanın 89. yılını kutluyoruz.

Havzada bu kadar uzun birikim ve deneyime rağmen dünyada madencilikte var olan bilimsel teknolojik gelişme ne yazık ki bölgemizde ve ülkemizde gereği gibi yansımamakta ve gereği gibi uygulanamamaktadır. Türk milleti her aşaması ayrı bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı'nda bağımsızlık ve vatan bütünlüğü koruma kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Kuşkusuz Zonguldak'ın gelişmesinde en büyük paya sahip olanların başında ilimizde taş kömürünü bulan Uzun Mehmet gelmektedir. Uzun Mehmet'in taşkömürü bulmasından sonra Zonguldak madenciliğin ve emeğin başkenti haline gelmiştir. İşte bu anlamlı gün nedeniyle ilimizin gelişmesine büyük katkılarda bulunan Uzun Mehmet'i rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından valilik önünde düzenlenen tören sona erdi. Daha sonra TCG Gökova Gemisi Komutanı Kurmay Yarbay Ender Kahya törenden sonra Vali Erdal Ata'yı makamında ziyaret ederek hediyeler verdi. Vali Erdal Ata ise, TCG Gökova Kurmay Yarbay Ender Kahya Devrek Bastonu ve kitap hediye etti.

Ardından Vali Erdal Ata Zonguldak'ın kurtuluşu nedeniyle makamında ziyaretleri kabul etti