BIST 9.101
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,05
HABER /  GÜNCEL

Zirve Yayınevi tanığına suikast uyarısı

Zirve Yayınevi davası duruşmasında Proteston Kiliseler Birliği Başkanı Behnan Konutgan ifade verdi

Abone ol

Malatya 'daki Zirve Yayınevi 'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin görülen davanın 59. duruşmasında, bir dönem Protestan Kiliseler Birliği Başkanlığı yapan Behnan Konutgan, ''tanık'' sıfatıyla dinlendi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tanık Konutgan, Zirve Yayınevi'ndeki cinayetler öncesi Malatya'ya hiç gelmediğini, olaydan sonra cenaze töreni ve duruşmaya katılmak için iki kez Malatya'ya geldiğini söyledi.

Zirve Yayınevi'nde öldürülenlerden sadece Necati Aydın 'ı önceden tanıdığını belirten Konutgan, davanın tanığı ve sanığı İlker Çınar'la İzmir Efes'te düzenlenen İncil Akademisi'nde, Çınar öğrenciyken tanıştığını ifade etti.

Konutgan, tanışmalarının ardından Çınar ile zaman zaman e-posta ve telefon aracılığıyla görüştüğünü, Çınar'la ne zaman tanıştıklarını ise tarih olarak hatırlamadığını söyledi.

Çınar'ın, bir görüşmelerinde kendisine Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi (TUSHAD) kimliğini gösterdiğini ileri süren Konutgan, bu kimliği detaylı incelemediği için rengini ve şeklini tam olarak hatırlamadığını savundu.

Konutgan, Çınar'ın kendisiyle ilgili 550 sayfalık bir istihbarat raporu gösterdiğini ancak raporu detaylı incelemediğini öne sürdü.

SUİKAST PLANI

Raporda adı geçen pek çok kuruluşun doğru olmadığını ileri süren Konutgan, kendisine bir suikast planlandığını ise İlker Çınar'ın hiçbir zaman söylemediğini, sadece ''dikkatli ol'' uyarısında bulunduğunu iddia etti.

Konutgan, kendisine yönelik suikast planlandığını Gayrettepe'deki Güvenlik Şubesi görevlilerinden öğrendiğini belirtti.

TELEFONLARI DİNLENDİ

Kendisinin telefonlarının dinlendiğini bilmesine karşın yıllardır telefon numarasını değiştirmediğini ve bu numaradan Çınar'la görüşmeler yaptığını anlatan Konutgan, cinayetlerden sonra İlker Çınar'ın kendisini aradığında ''Ülkenin esenliği için bildiğin gerçekleri söyle'' dediğini savundu.

Yaklaşık son 4 aydır Çınar'la hiç görüşmediklerini ileri süren Konutgan, davanın sanıklarından Hüseyin Yelki'yi daha önceden tanıdığını, diğerlerini ise tanımadığını iddia etti.

Konutgan'ın ifadelerinin ardından bazı sanık avukatları ve tutuklu sanık Varol Bülent Aral, İlker Çınar'ın soru sorulabilecek bir ortamda dinlenmesini talep etti.

Davanın görülmesine yarın devam edilecek.