BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  GÜNCEL

Zihinsel engelli kızını fuhuşa zorladı

Zihinsel engelli kızını para karşılığında fuhuş yapmaya zorlayan anne, 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

ZONGULDAK'ta, zihinsel engelli kızı 28 yaşındaki H.K.'ya para karşılığında fuhuş yaptırdığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan 52 yaşındaki Ayşe K., 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Aynı davada kıza cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla yine tutuksuz yargılanan 57 yaşındaki N.D. ise beraat etti.

Olay, H.K.'nın 6 Kasım 2006'da Zonguldak Kadın Doğum ve çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde doğum yapmasıyla ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturmada, H.K.'nın dünyaya getirdiği erkek bebeğin babasının, hem kız hem de annesi ile para karşılığında ilişkiye giren N.D. olduğu, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testiyle belirlendi. Gözaltına alınan N.D., bir parkta tanıştığı Ayşe K. ve kızı H.K. ile para karşılığında ilişkiye girdiğini itiraf ederken kızın zihinsel engelli olduğunu bilmediğini ileri sürdü.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan N.D. hakkında, 'nitelikli cinsel saldırı', anne Ayşe K. hakkında ise 'fuhşa teşvik etmek ve aracılık etmek' suçlamasıyla dava açıldı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında tutuksuz sanıklar N.D. ve Ayşe K. hazır bulundu. H.K. ise duruşmaya katılmadı.

'BANA İFTİRA ATIYOR' 
 

Ayşe K., karın ağrısı şikayetiyle hastaneye götürdüğü kızının hamile olduğunu bilmediğini ileri sürdü. Fuhuşa teşvik suçlamasını kabul etmeyen Ayşe K., "Ben kızımı bu yönde suça teşvik etmiş değilim. Zaten hamile olduğunu, N.D. ile ilişkiye girdiğini bilmiyordum. N.D. bana iftira atıyor" dedi. Sanık N.D. ise H.K. ve Ayşe K. ile kendi istekleri doğrultusunda para karşılığında ilişkiye girdiğini söyledi.


'ANNEMİN SUÇU YOK' 

Mahkeme, N.D.'nin beraatine karar verirken, Ayşe K.'ya 2.5 yıl hapis cezası verdi. Yargıtay'ın kararı onaması halinde cezaevine girecek olan Ayşe K.'nın salonda bulunan diğer kızı M.K., kararı duyunca hakimin yanına gidip "Yalvarıyorum annemin suçu yok ceza vermeyin" diyerek gözyaşı döktü. Bu sırada Ayşe K. da ağladı.