BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,36
HABER /  GÜNCEL

Zihinsel engelli genç kayboldu

Kırklareli'de, babasıyla hayvan otlatmaya giderken kaybolan 13 yaşındaki zihinsel engelli çocuktan 22 saattir haber alınamıyor.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, Düzorman köyünde babası Mahmut Aktürk ile hayvan otlatmaya giden Fatih Aktürk kayboldu. Haber verilmesi üzerine bölgeye Kırklareli Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), jandarma komutanlığı timleri ile dedektör köpeği gönderildi. Köylülerin de destek verdiği arama çalışmalarında bir bulguya rastlanmadı.

Kayıp çocuğun babaannesi Hanife Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir an önce torununa kavuşmak istediğini söyledi.

Torunundan 22 saattir haber alamadığını belirten Aktürk, umutlarının kesilmeye başladığını belirtti. Arama çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Aktürk, şöyle devam etti:

"Dün babasıyla hayvan otlatmaya gittiler ve birbirlerini kaybetmişler. Komşularla beraber aramaya başladık ancak ulaşamadık. Dün giderken 'Babaanne çantama yağmurluk, parke koy yağmur yağacak' diyerek el salladı ve evden ayrıldı. Gidiş o gidiş. Evladım gelemeyecek. O benim ilk torunumdu. Umutlarım da kesilmeye başladı. Hasta da olsa, nasıl olursa olsun bulunsun, ben ona bakacağım."

Aktürk, torunun 5 yaşında bir kez kaybolduğunu ancak kısa sürede bulunduğunu vurguladı.

İşitme engelli baba Mahmut Aktürk de çocuğunu bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Zihinsel engelli anne Ayten Aktürk ise oğlunun bulunması için dua ettiğini kaydetti.