BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,53
HABER /  SPOR

Zico çıkmaz sokakta

Zico ateşle mi oynuyor. Kezman'ın isyanını dindirme adına Semih'i kenara çekmesi takımı baltalıyor mu?

Abone ol

Semih yine yeğe düştü. Ligde gol kralı ama takımında yedek.. Fenerbahçe galip gelemezse konuşulan tek konu var: Semih ve Kezman sorunu. Zico tek forvetle oynayınca spekülasyonlar kaçınılmaz oluyor.

Kezman'ın küsmemesi için onu tercih etmesi bu kez Semih'i etkiliyor. Takımın performansı da etkileniyor. Spor yazarları Can Bartu ve Ömer Üründül aynı gün bu konuyu yazdı. Eleştirileri Zico, oyun sistemi ve Kezman oldu. Ortak görüş Semih'in oynaması gerektiği oldu. Bakın iki yazar neler diyor?

Can Bartu: Çift santrofor oynamalı

F.Bahçe’de yedek kulübesinden gelen mi, banko oynayan Semih mi daha verimli oluyor.

Semih, oynadığı mevki itibariyle gol atması gereken bir oyuncu. Ama her maçta da gol atacak diye bir kural yok. Bu adamın 15 golü var. Semih’i suçlamak çok yanlış olur. Ama verimli olduğu ortada.

İçeride ve dışarıda Türkiye’de çift santforla oynayacaksın. Avrupa’da tek forvet ile de mücadele edeceksen bunlar asla Semih ve Kezman olmaz. Oraya daha güçlü, çabuk, süratli ve topu ayağındayken kaybetmeyen oyuncu lazım. Fenerbahçe, çift santrforla oynarsa Alex’e de daha fazla alan açılır.

F.Bahçe kadrosu çok rahatsız. Zico, tek forvetin daha iyi olduğunu zannediyor. Bunun olmadığını göremiyor. Onu da fazla suçlamıyorum. Görüşü bu ama yanlış. Orta sahadan bir kişiyi eksiltmek istemediği ortada. Bu da onu zaman zaman Kezman ile Semih arasındaki seçimde zor durumda bırakıyor.

Ömer Üründül: Semih mutlaka oynamalı

Suçu medyada bulan arkadaşların ortak görüşü şöyle: "Efendim Semih baştan oynarsa olmuyor sonradan girerse iş yapıyor."
Semih'in sonradan girip çevirdiği maçlar rekor seviyede. Hak etmediği halde yedek kalan hiçbir santrfor bu kadar maç çeviremez. Ayrıca ligin ilk yarısına dönelim. Kezman, Manisa maçında kırmızı kart gördükten sonra bir de operasyon geçirdi.

Uzun süre kadroda yoktu. Bu uzun bölümde zorluk derecesi yüksek maçlarda baştan itibaren Semih görev aldı. Hem sistemi işletti hem de attığı gollerle büyük fayda sağladı. Fenerbahçe Beşiktaş'ı, Galatasaray'ı Trabzon'u üst üste yendi. İki derbide de Semih'in 3 puanı getiren golleri var. Bir de 4 puanla grup ikinciliğini getiren iki PSV maçı var. Semih'in PSV'ye de bir golü var.