BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  RAMAZAN

Zeytinyağlı Pilav nasıl yapılır?

Zeytinyağlı pirinç pilavı, et yemeklerinin, tavuk yemeklerinin, sebze ile hazırlanan sulu yemeklerin yanında olmazsa olmazlarındandır. Gazelle Resort & Spa Mutfak Şefi Ümit Yavuz'un mutfağına girdik.

Abone ol

Kuru fasulye nohut pirinç pilavı olmadı mı tadı alınamayan yemeklerdir. Akşama yemeğiniz yoksa hemen bir pirinç pilavı yapıp yanına ya sebze kızartması ya patates sulusu yaparak kısa süre de yemek hazırlayabilirsiniz. Kolları sıvayın, dumanı üzerinde mis gibi kokan zeytinyağlı pilav hazırlıyoruz.

Pilav Malzemeleri: 2 su bardağı pirinç, yarım çay bardağı zeytin yağı, 1 tatlı kaşığı tuz, su

Pilav Hazırlanışı: Zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresine aktarın. Pirinci bir süzgece alın ve berrak bir su çıkana kadar, çok fazla karıştırmadan pirinçleri durulayın.
Suyunu tamamen süzdürdüğünüz pirinçleri pilav tenceresine aktarın ve orta kısımları şeffaf bir renk alana kadar şehriyelerle birlikte kavurun.
Son olarak tuzunu eklediğiniz pilavı; kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 10-12 dakika karıştırmadan pişirin.
Pirinçler uzayıp, tane tane olduğunda pilav suyunu çekmiş ve olmuş demektir. Demlenmesi için pilavın üzerine kağıt havlu örttükten sonra kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın. Arzuya göre pilav tenceresini nemli bir mutfak bezi ile sarıp, pilavı demlenmesi için dinlendirebilirsiniz.
Demlenen ve tek tek dökülen tereyağlı pirinç pilavını, daha fazla bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.