BIST 9.565
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,65

Zeytin Dalı’nın güvercinleri

İçerideki hainler ve dışarıdaki düşmanlar tarafından Türkiye’yi yıpratmak amaçlı yapılan propagandanın ne kadar yalan ve iftira olduğunu anlatıyor.

Türkiye’nin ordusuyla Afrin’e yönelik olarak gerçekleştirdiği ve güvenlik gerekçeleri ön plana çıkan Zeytin Dalı Harekâtı devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda muzafferiyete ulaşılır.

Bir önceki yazımda belirttiğim üzere Zeytin Dalı Harekâtı bir operasyonun çok ötesinde meyveler verdi. Hedeflenen gerekçelerin çok ötesinde bir misyonu yerine getiriyor…

İşin bir de insani boyutu var. Türk ordusu ve askeri her ne kadar bir çatışma ortamında olsalar da insanlıklarını, vicdanlarını bir kenara bırakmıyorlar.

Adeta zeytin dalı taşıyan bir güvercin misali gittikleri her yere şefkat kanatlarını gererek mutluluk ve memnuniyet götürüyorlar.

İnsan olmanın beraberinde, misyon üstlenmiş Türk Askeri olmanın merhametli olmayı gerektirdiğini bilerek ilerliyorlar. Merhamet olmazsa en kıymetli değerlerin ayaklar altında olacağının bilinci ile güvenliği ve dirayeti inşa ediyorlar.

Merhametin ve şefkatin sırrına ermiş bir ordunun İnd-i İlahide ne şekilde karşılanacağını bilerek hareket etmek.. İşte bu her şeye bedel olsa gerek…

Bir Müslüman merhametsiz bir hayatı zaten hayal dahi etmez. Merhametsiz bir dünyanın çekilmez olduğunun ispatını Batının Ortadoğu’da yapmış oldukları ile gördük-görüyoruz.

Müşfik olmak ve merhamet sahibi olmak insan olmanın ve kalabilmenin öncelikli şartıdır. Müşfik olabilmeyi zafere talip olmuş seferdeki askerin göstermiş olması tarihe geçecektir.

Merhametin olmadığı bir kalbin taştan farksız olduğunu ve merhameti korudukça insan olunduğunu Afrin’de ispat edercesine bir vakıaya şahitlik ettik.

Bu millet ve necip ordu merhametin en güzel örneklerini Allah’ın Resulünden öğrendi.

Mekke’nin fethine giderken yolda yavrularıyla yerde yatan, onları emziren köpeği görünce, ordunun yolunu değiştiren ve onlara bir zarar gelmesin diye ordu geçene kadar başına nöbetçi diken merhametin zirvesi olan en güzel insandan öğrendi.

İşte Zeytin Dalı’nı taşıyan güvercinlerin insani yönlerini ve merhamet timsalini gösteren onlarca olaydan bir tanesi:

Türk askeri, PYD/PKK'dan arındırılan bir köyde, terör örgütlerince ölüme terk edilmiş engelli kadını kurtararak Türkiye'ye getirdi.

Hatay sınırı karşısında ki operasyonda El Hamam köyünü teröristlerden temizledikten sonra köydeki evlerde gece arama-tarama yapan askerler, bir evde ölüme terk edilmiş engelli kadına rastladı.

Hemen zırhlı ambulans ile alınarak bitkin halde bulunan ve kimlik bilgilerine ulaşılamayan engelli kadın, askerimiz tarafından merhametin kollarında taşınarak sağlık ekibine teslim edildi. Tepeden tırnağa genel sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Sadece askeri anlamda değil, sivil ve sosyal anlamda da gereken hassasiyetin, merhametin gösterildiğini öğrenmiş olmamız insanlığın zirve noktasını işaret ediyor.

Bu olaya istinaden Kumlu Kaymakamı Karaosmanoğlu, "Askerimiz, kadını Türkiye sınırının hemen karşısında bulunan El Hamam köyünde PYD unsurlarınca ölüme terk edilmiş, yalnız bırakılmış şekilde buldu. Ama Türk askerimiz tarihimiz boyunca olduğu gibi hassasiyet göstererek kadını zırhlı ambulansla Türkiye'ye getirdi. Valimizin de talimatlarıyla buradaki ilk tedavisi gerçekleştirildi. Bakımı Türkiye Cumhuriyeti’nce üstlenilmek üzere Kırıkhan Devlet Hastanemizde devam ettirilecek" diye açıklama yaptı.

Bu ve benzeri olaylar gerek içerideki hainler gerekse dışarıdaki düşmanlar tarafından Türkiye’yi yıpratmak amaçlı yapılan propagandanın ne kadar yalan ve iftira olduğunu anlatıyor.

Güya hain ve düşmanlara göre Türk askeri sivillere zarar veriyormuş. Siz onu bu milletin külahına anlatın.

Türk ordusu dünya tarihinin gördüğü en merhametli ordudur, askerleri de en şefkatli askeridir. Türk ordusunun 5000 yıllık tarihi bunun sayısız örnekleri ile doludur.

Türk ordusu dün olduğu gibi bugün de mazlumların üzerine şefkat kanatlarını germeye devam edecektir.

Yaptığı harekâta bile Zeytin Dalı adını veren bir devlet ve ordudan da başka bir şey beklenemez zaten…