BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,51
HABER /  GÜNCEL

Afrin'deki son durum! Burseya alındı Cinderes'te neler oluyor?

AFRİN'den son dakika haberleri TSK yaptığı açıklama ile duyurdu. Burseya Dağı'nın büyük bir kısmı alınırken şiddetli çatışmalar sürüyor. Afrin'de öldürülen YPG'li sayısı da açıklandı. Son rakam 303 teröristin öldürüldüğü yönünde. Sınırda ise Atak helikopterleri havalandı. TSK Afrin Harekatında son durumu şu şekilde duyurdu;

Abone ol

Afrin'teki Zeytin Dalı operasyonunda 6. günde son dakika haberler arka arkaya düşüyor. Rusya dün gece itibariyle Afrin'den tamamen çekilirken, YPG'lilerden geri alınan Abudan köyünde terör örgütü PKK'nın paçavraları ve terör başının posterleri imha edildi. Türk savaş uçakları gece boyunca Reyhanlı'nın kuzeyindeki Cinderes bölgesi ile doğudaki Menbic'te hava saldırıları düzenledi. Özellikle Burseya Dağı'nda şiddetli çarpışmalar yaşanırken, Genelkurmay Başkanlığı harekat kapsamında 303 teröristin öldürüldüğünü, 6 hedefin de imha edildiğini açıkladı... İşte Afrin'de son durum;

21:43TERÖR ÖRGÜTÜ PYD'DEN REJİME ÇAĞRI

Terör örgütü PYD'nin ilan ettiği Afrin Kantonu, Esed rejimini 'Afrin topraklarını korumaya çağıran' bir açıklama yayınladı.

21:22NATO'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Türkiye, en çok terör saldırısına maruz kalan NATO üyesi. Türkiye'nin de diğer ülkeler gibi kendini savunma hakkı var ancak bunun orantılı ve ölçülü bir şekilde yapılması önemli." dedi.

20:00TSK'DAN AFRİN AÇIKLAMASI

 Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Zeytin Dalı Harekatı’nın gidişatına yönelik yapılan açıklamada, "’Zeytin Dalı Harekâtı’ kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 306 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir. Hava Kuvvetleri tarafından gün içerisinde gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan toplam 25 hedef imha edilmiştir. Harekata katılan 14 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir" denildi.

16.50ATAK HELİKOPTERLERİ VURDU

Zeytin Dalı Harekatı'nın 6'ncı gününde Akpınar ve Davutpaşa mahalleleri yakınındaki sınır hattını 2 Atak helikopteri ateş altına aldı. Reyhanlı ilçesi Akpınar ve Davutpaşa mahalleleri üzerinde önce keşif uçuşu yapan 2 Atak helikopteri, sınır hattında aralıklarla 20 dakika boyunca ateş açıp bölgeden ayrıldı.

14:40YPG YABANCI TERÖRİSTLERİ GÖSTERDİ

Afrin'deki yabancı teröristlerin fotoğrafları ve videoları, terör hesapları tarafından yayınlandı. YPG, dün yaptığı açıklamada onlarca yabancının Afrin'de olduğunu itiraf etmişti.

13: 45TSK'DAN FLAŞ AFRİN AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Afrin operasyonuyla ilgili son dakika açıklama geldi. TSK'nın yaptığı açıklamaya göre, 303 terörist etkisiz hale getirildi, 6 hedef imha edildi. Harekat planlandığı gibi başarıyla devam ediyor... Harekat planlandığı gibi devam ederken, Burseya Dağı büyük ölçüde alındı ama çatışma devam ediyor.

13:10DUVAR KALKTI YENİ TANKLAR GİRİŞ YAPTI

Anadolu Ajansı, sınır hattındaki duvar blokların kaldırılıp Türk tanklarının Afrin'e doğru girişini gösteren görüntüler servis etti. TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin Afrin'e ilerlemesi devam ediyor.

12:46BURSEYA DAĞI'NDAN SONRA SIRA ORADA

 Burseya Dağı'na yönelik operasyon zor koşullarda devam ediyor. Hava ve doğa koşulları nedeniyle operasyon çok temkinli ilerlerken askeri yetkililer, Burseya'dan sonra ki hedefin Türkiye’ye yönelik roket ve havan saldırılarının yapıldığı Bafelyun Tepesi olduğunu bildirdi.

12:357 PYD'Lİ TERÖRİST YAKALANDI

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları tarafından Afrin kırsalında 7 terörist yakalandı. Reyhanlı ve Hassa'ya getirilen teröristlerden 3'ü, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer teröristlerin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

12.15BAŞBAKAN SAYIYI AÇIKLADI

 Afrin'den son haberi Başbakan Binali Yıldırım duyurdu. Yıldırım, Zeytin Dalı harekatında öldürülen YPG'li terörist sayısının 300'ü aştığını söyledi. TSK dün sayıyı 287 olarak açıklamıştı. Burseya Dağı tamamen alınırken TSK, örgütün tünellerine girdi.

11:00ABD'DEN GERİ VİTES! SİLAHLARI GERİ...

Amerikalı üst düzey bir yetkili, Zeytin Dalı Harekatı'nın Münbiç'e doğru ilerlemesinden bölgedeki ABD güçlerinin güvenliği nedeniyle endişe duyduklarını belirtti. Aynı yetkili ABD'nin Suriye'de bazı gruplara dağıttığı silahların geri toplanacağını açıkladı.

10:25CİNDERES'TE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR VAR

Gece boyunca savaş uçakları tarafından bombardımana tutulan Cinderes bölgesinde bu sabah şiddetli çatışma var. Türk ordusu tarafından top atışlarıyla dövülen terör mevzilerinden patlama sesleri geliyor. Cinderes, Reyhanlı'nın kuzeyinde yer alıyor.

10:10PKK'NIN TOPLANMA MERKEZİ VURULDU

Türk jetleri, Şanlıurfa Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'da bulunan PKK toplanma merkezini vurdu. Suriyeli aktivistler, ilçedeki hastaneye çok sayıda PKK'lı teröristin cesedinin getirildiğini bildiriyor.

KAÇIŞ YOLU KAPATILDI : Afrin'e yönelik harekâtta teröristlerin olası kaçış yolunun kapatılması amacıyla ÖSO, Bordo Berelilerin de destek verdiği 500 kişilik güçle doğudaki Mare'den Tel Rifat'a doğru harekete geçti. Rejim bölgesine uzanan kasaba ele geçirildiğinde örgütün kaçış imkânı kalmayacak.

08:40UÇAKLAR SABAHA KADAR BOMBALADI

Türk savaş uçakları, Menbic'in batısına hava saldırıları düzenledi. Birçok farklı noktadaki YPG'liler vuruldu, Arima kasabası ve Yağızlı köyündeki terör mevzileri bombalanan hedefler arasında. YPG'lilerden geri alınan Abudan köyünde terör örgütü PKK'nın paçavraları ve terör başının posterleri yakıldı. Köy, Kilis'in hemen batısında sınıra yakın bir noktada.

07:40BURSEYA DAĞI'NDAKİ TÜNELLER

Günledir şiddetli çatışmaların sürdüğü Burseya Dağı'nda YPG'li teröristlerin temizlendiği tünellerin görüntüsü ortaya çıktı. Video kaydında, Türk özel kuvvetler askerleri yer alıyor.

RUSYA AFRİN'DEN TAMAMEN ÇEKİLDİ: Afrin-Azez arasındaki bölgede bir süre önce konuşlanan Rus askerleri, Zeytin Dalı Harekâtı öncesi Ankara ile Moskova arasında yürütülen temaslar sonrası daha güneydeki Tel Rıfat’a çekilmişti. Ruslar, terör örgütü PKK-PYD işgalindeki Afrin’in, Esad bölgesine çıkış kapısı olan Tel Rıfat’tan da dün itibariyle çekildi. Rejim kontrolündeki Nubl-Zehra’ya geçen 80 civarındaki Rus askeri, böylece Afrin’den tamamıyla çekilmiş oldu.